7. oktobra 2025

Najokusnejši teden jeseni z digitalizacijo kot gonilom sprememb v kulturi gastronomije

Ljubljana, 7. 10. 2025 – V petek, 10. oktobra, se začenja najokusnejši teden jeseni. Jesenski Teden restavracij bo trajal do 19. oktobra, v njem pa sodeluje 117 izbranih restavracij iz vse Slovenije. Vse dobro in okusno na največjem slovenskem kulinaričnem dogajanju so organizatorji danes predstavili v restavraciji Jaz by Ana Roš.

Dogodek, namenjen predstavnikom medijev, vplivnežem in ključnim akterjem iz sveta gastronomije in financ, je osvetlil povezavo med izbrano kulinariko, gostoljubjem in digitalizacijo – temami letošnjega jesenskega Tedna restavracij. Sodelujoče restavracije so tudi tokrat oblikovale menije na skupnih vrednotah odgovornega izbora surovin z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. 

Ob naraščajočem številu gostov in rezervacij se gostinski sektor sooča s potrebo po učinkovitejšem upravljanju procesov in boljši uporabniški izkušnji. Zato je Teden restavracij letos uvedel nov, digitalno podprt rezervacijski sistem, ki omogoča višjo stopnjo avtomatizacije, večjo preglednost ter prilagajanje izkušnje tako gostom kot gostincem. Prvi dnevi rezervacij potrjujejo, da so gostje digitalno rešitev dobro sprejeli, saj sistem beleži veliko odzivnost in visoko število uspešno zaključenih rezervacij že v uvodnih dneh.

Z jesensko edicijo Tedna restavracij pa prihaja še ena pomembna novost – digitalni darilni boni TR, ki omogočajo hitro, preprosto in personalizirano obdarovanje. 

Ključno vlogo pri teh sodobnih korakih ima OTP banka kot generalni partner Tedna restavracij.

Več informacij na voljo v sporočilu za javnost.