Gostilna Ravbar

Izkušnja obiska - Pri zapečenih kanelonih (2023)

Pri Ravbarju nihče ne gleda jedilnega lista, ker vsi raje poslušajo, in nihče, čeprav je stara županova gostilna tako priročno ob (avto)cesti in (italijanski) meji, ne pride le mimogrede, ker so tukaj vsi najraje mimojede. Za pršutom so pašte, v katerih je Ravbar prvak, potem pečenke, ker pri Ravbarju je vikend že od četrtka, in nato še sladko, ker se še nihče ni uspel upreti. Ravbar ne kuha nič drugega kot vsi, ki imajo za vikend čisto polno, med tednom pa le malo manj. A to, kar vsi poznamo in imamo radi, skuha Ravbar tako, da je – boljše. Pa še kanelon!

Ocenjujeva: Violeta & Uroš Mencinger, Šola okusov

Šparglji

Špargljeva solata z jagodami in zorjenim sirom.

Gostilna Ravbar, špargljeva solata

Ravioli

Ravioli s skuto in zelišči.

Kaneloni

Zapečeni kaneloni, s špinačo, šunko in sirom.

Gostilna Ravbar, kaneloniu, špinača, šunka, sir

Florentinec

Majhen (600 g) florentinski steak s šparglji, pražen krompir, zelena solata s fižolom.

Jagode

Gozdne jagode z domačim vaniljevim sladoledom.

Gostilna Ravbar, gozdne jagode, sladoled

Krema

Limonova krema z jagodami in granolo.

Gostilna Ravbar

kanelon županove gostilne z letnico 1888
Janko Ravbar
Chef
Aljoša Ravbar
Chef