L'Embrun

Izkušnja obiska - Lepe jedi v grdem mestu (2025)
Ocenjujeva: Violeta & Uroš Mencinger, Šola okusov

Brest

Na ruševinah v 2. svetovni vojni porušenega Bresta je zraslo betonsko mesto brez duše in kulinarike, le fast arhitektura in fast food … L’Embrun je čisto nasprotje!

L'Embrun, Brest, prazna miza
UME
L'Embrun, Brest, aperitivni grižljaji
UME

Pozdrav

Pozdravni grižljaji ob šampanjskem aperitivu.

Cvetača

Amuse bouche: cvetačna krema in žlličnik dimljene ribe, na luštrekovi kremi.

L'Embrun, Brest, pozdrav, cvetača, dimljena riba
UME
L'Embrun, Brest, kruh in maslo
UME

Kruh in maslo

Maslo s solnim cvetom in maslo z ajdovo kašo; kruh z morskimi algami.

Morski pajek

Nadev iz mesa morskega pajka, kumarični žele s timut poprom, rakov sladoled in pinjenec z melisinim oljem.

L'Embrun, Brest, Morski pajek, kumarični žele, pinjenec
UME
L'Embrun, Brest, Sardina, paradižnik, zelišča
UME

Sardina

Le (ena) sardina, a tako morsko intenzivno, kot da je konec sveta (sardina iz pokrajine Finistère)! Sardina s kandiranimi paradižniki, ožgana, surova smetana, zeliščni preliv in paradižnikova juha, miso.

Beluši

Pečeni beluši, vodna kreša, slanina, rumenjak in gorčica, mousse slanine in olje vodne kreše. Jajce v več teksturah in drobtine svinjske kože.

L'Embrun, Brest, Beluši, prah slanine, jajce v različnih oblikah
UME
L'Embrun, Brest, Morska žaba v konfitu, artičoka Violet polnjena z artičokino kremo, piščančja omaka, zelišča
UME

Morska žaba

Rezine repa morske žabe pečene na maslu z lešniki, vijolična artičoka polnjena s kremo iz artičok, po vrhu ocvrta artičoka, piščančja omaka z zelišči, ob strani krema kaper.

Jastog

Rep modrega jastoga pečen na japonskem žaru, bučkina krema, bazilikino olje in bisque. Zraven

L'Embrun, Brest, Jastog, bisque, bučkina krema
UME
L'Embrun, Brest, Jastog, tatar nogic z bučkami
UME

Tatar

v skodelici tatar mesa iz jastogovih klešč z bučkami in jastogova espuma.

Prepelica

Prepelica polnjena s črnim česnom in ocvrta, krompirjeva torta s čemažem, česnov konfit (pasta) in prepeličja omaka.

L'Embrun, Brest, Prepelica polnjena s črnim česnom, krompirjeva tortica s čemažem, česnova pasta
UME
L'Embrun, Brest, Mlečna sladkost, rižev mousse, mlečna marmelada, vaniljev sladoled, mlečni oblat
UME

Mlečna sladkost

Chefova avtorska sladica: rižev mousse, mlečna marmelada, vanilijev sladoled in mlečni oblat.

Jagode

Oblat bele čokolade, jagodni tatar, limonov sorbet s timijanom, mousse bele čokolade z limeto, jagodni sok.

L'Embrun, Brest, Jagode, oblat bele čokolade, jagodni tatar, sorbet
UME
L'Embrun, Brest, petits fours
UME

Potem

Petits fours: makron s čokolado in karamelo, jagodni žele kot rulada, piškot z borovnicami v malinovi sferi.