Restavracija Leonardo

Izkušnja obiska - Obisk 2021

Najboljši moraš biti, če želiš, da gredo gostje zaradi tebe na pot. Če pa pridejo gostje zaradi poti, si želiš le dobro, toda okusno, preprosto, lokalno, cenovno ugodno, udobno, hitro, znano in najboljše le na svojem koncu. Če potem lahko tudi prespiš, še toliko boljše.

Ocenjujeva: Violeta & Uroš Mencinger, Šola okusov

Hotel in restavracija

Leonardo v svoji restavraciji ponuja domačinom, meščanom, popotnikom, turistom, poslovnežem, bližnjim in daljnim nostalgijo, pohorsko klasiko, hotelsko gostoljubje, toplo posteljo, restavracijsko eleganco in zadovoljno sitost. Leonardo je na dobri lokaciji in dobri poti.

Restavracija Leonardo
UME

Pohorje

Jelenov hrbet v brusnični panadi, pehtranov štrukelj, sotiran brstični ohrovt, jurkina omaka, krema zelene s hruško. Leonardo imenuje to pohorska klasika.

Pohorska omleta

Pohorska omleta po naše, zato je namesto biskvita ameriška palačinka, ki ne skriva brusnične marmelade, svežih malin in stepene sladke smetane, zato je sladki Leonardov hit.

Leonardo, pohorska omleta

Pozdrav

Na lepo pogrnjeni mizi s svežimi zvončki in tulipani je lično natisnjen meni. Rezine svežega, domačega kruha z dišečo skorjo pritegnejo v belem prtičku, da se jim ne moreš upreti. Krompirjev štrukelj z domačimi ocvirki, bučnimi semeni in skuto, hladna majonezna omaka in ”cvet” motovilca je chefov pozdrav, ki se sezonsko spreminja. Drobne pozornosti imajo veliko moč.

Pašteta

Domača hišna pašteta, opečen domači brioš, okisano korenje in redkvica, rdeče zelje, hruškov čatni. Pašteta je krepka, kdo bi rekel kar divja, toda saj je hišna, torej mora imeti svojo prepoznavnost. Naša je pač takšna … Ne nazadnje se tega zavedajo tudi priloge, ki osvežijo čakanje na nadaljevanje.

Leonardo, pašteta

Postrv

Toplo dimljena postrv iz ribogojnice Fram, solata iz ajdove kaše (korenje in por), hrenova krema. Zelo krepko dimljena postrv ne štrli, ker jo podpira kaša, ki je solatno osvežilna, hkrati pa aromatično polna.

Štruklji

Gratinirani pehtranovi štruklji in gobova omaka iz domače bere gob. Oblikovno lepo (ponvica; barve; oblika; posebej omaka). Tudi izvedeno na nivoju (gratiniranje; tekstura), ki apetitno-pritegne. Gobova omaka, kakršno lačen gost pričakuje v dobri slovenski gostilni.

Leonardo, gratinirani štruklji

Brancin

File brancina, opečeni škampi, korenje z maslom in medom, sotirana špinača, kremna polenta. Ambiciozna jed, ker Leonardo stremi po najboljšem.

Krogla

Čokoladna krogla polnjena s karameliziranimi jabolki, sladoled iz jagodičevja in medu, sveže maline in borovnice. Všečna sladica, ki naredi vtis in doda nekaj svojega (Leonardovega).

Leonardo, čokoladna krogla

Restavracija Leonardo

restavracija in hotel na dobri lokaciji
Denis Gumzej
Chef