Istrian bistro & Tapas bar

moderna istrska kuhinja na tapas način

Obala 33, Portorož, Slovenija
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Svet je majhen
Topla postelja
Borut Jakič
Chef
Boštjan Jamšček
Chef

Promenada & moda & kmetije

Odkar ima Slovenija pet zvezdic, je portoroška promenada bogatejša za španske grižljaje na istrski način. To sta, torej, kar dve pridobitvi Piranskega zaliva, kjer so z njima dvignili nivo ponudbe, namenjene sicer različnima ciljnima skupinama gostov – najbolj zahtevnim in najbolj lačnim. Za prve je tako končno dovolj najdražjih postelj za mednarodni kongres, drugim pa chef ponuja grižljaje istrskih kulinaričnih posebnosti za zmerno ceno. Portorož je tako hkrati dobil moderen in lokalen turistično-gastronomski koncept.

Toda Istrian tapas niso le hitri prigrizki na pločniku obmorske promenade. Za vitrino s tapasi je vinski bar z dolgim šankom, visokimi stoli in polnimi vinskimi policami. Za dolgo vrsto bistro miz, ki se ne skrivajo pred pogledi z ulice, pa je cela stena v steklu, za katero se v istrski show kuhinji premikajo visoke kuharske kape.

Istrian tapas je moderen in lokalen, tako da je odprt in z razgledom, sproščen, brez prtov, z informativnimi papirnatimi podstavki in marketinškimi izreki, z lesenimi ”paletami” za tapase ter preprostimi krožniki za bistronomske kreacije. Moderno je iz istrskih sestavin in tapas porcij, z drugačnimi imeni in znanimi okusi (anomalo pršuta, marmelada na šavor, mleko s Pomjana, panin kur en bot) & lokalno pa je s kmetij in iz Piranskega zaliva (brancin Fonda), špargljev, artičok, tartufov, frtalj, oliv, piranske soli, boškarina (salama, tatar, burger) ter istrskih ribjih in mesnih jedi, pripravljenih drugače: skuša s črnim česnom, cipelj v mleku, bobiči kot ”koline”, ravioli z jagenjčkom, koprivni njoki s škampi, bržola kot costata).


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Slovenija gre na sigurno: s petimi zvezdicami ponuja prestiž, z modernim privablja mladost, z lokalnim stavi na kakovost, s tapasi in burgerji opravi(š) na hitro, z bistrojem je dosegljivo, z ulico je mimojede, z vinskim barom družabno, odprta kuhinja pa je kuharski show. Tudi vi boste, torej, našli kaj zase.


Vinski list

število vinskih etiket: 81
hišni vinar: Vinakoper


Prostor

mize na ulici, vinski bar in bistro, moderno-preprosto, odprta kuhinja


Posebnosti

hotel Slovenija, 5 zvezdic