Istrian bistro & Tapas bar

moderna istrska kuhinja s chefom in tapasi

Obala 33, Portorož, Slovenija
Veganski užitki
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Morje in reke
Zelenjava je zdrava
Svet je majhen
Topla postelja
Siniša Petrušić
Chef

Od tapasov do chefovega menija

Odkar ima Slovenija pet zvezdic, je portoroška promenada bogatejša za moderne grižljaje na istrski način. Istrian je hkrati istrski bistro in tapas bar, zato je vse, kar najbolj potrebuje Portorož: moderen, lokalen in sproščen. Na ta način (hotel) Slovenija zadovoljuje vse, najbolj zahtevne in najbolj lačne.

Toda Istrian tapas niso le hitri prigrizki na pločniku obmorske promenade. Za vitrino s tapasi je vinski bar z dolgim šankom, visokimi stoli in polnimi vinskimi policami. Za dolgo vrsto bistro miz, ki se ne skrivajo pred pogledi z ulice, pa je cela stena v steklu, za katero se v istrski show kuhinji premikajo visoke kuharske kape. Zato tudi Istrian zadovoljuje vse, od tapasov do chefovega menija.

Istrian tapas je moderen in lokalen, tako da je odprt in z razgledom, sproščen, z lesenimi ”paletami” za tapase ter preprostimi krožniki za bistronomske kreacije. Ste že poskusili domače raviole z bakalarjem in ribjo omako polenovke, brancina po navdihu chefa ali že slavni B-burger? Mladi chéf Siniša Petrušić v svoje kreacije vključuje pridih lokalnega ter sveže, sezonske sestavine, pogumno se loteva tradicionalnih istrskih ter veganskih jedi, za pripravo katerih je prejel tudi priznanje TGZS, in vse da od sebe, ko se mu prepustite. Vseeno pa pustite še nekaj prostora. Tortice iz vitrine niso le za zvedave in poželjive poglede.


Fotozgodba

Obisk 2021


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Slovenija gre na sigurno: s petimi zvezdicami ponuja v osmih nadstropjih s čudovitim morskim razgledom prestiž, v svoji bistro&tapas restavraciji pa z modernim privablja mladost, z lokalnim stavi na kakovost, s tapasi in burgerji opravi(š) na hitro, z bistrojem je dosegljivo, z ulico je mimojede, z vinskim barom družabno, odprta kuhinja pa je kuharski show. Tudi vi boste, torej, našli kaj zase.


Vinski list

80 vinskih etiket, hišni vinar: Vinakoper


Prostor

moderno-preprosto: mize na ulici, vinski bar in bistro, atraktivna odprta kuhinja


Posebnosti

Mind Hotel Slovenija 5*