Miza za štiri

avtorska kuhinja iz domače kuhinje

Chef: Jure Brložnik
    Mariborska ulica 17, Zgornja Polskava, Slovenija

Cena menija TR

32 €

Odpiralni čas v TR
  • petek, sobota, nedelja, torek, sreda, četrtek: 14:00 - 22:00
  • ponedeljek: zaprto
Rezervacije

Vse rezervacije so že zasedene.

Že zasedeno
Termini za rezervacije
petek, sobota, nedelja, torek, sreda, četrtek: 14:00, 17:00, 20:00

Meni

Pozdrav iz kuhinje: Marinirana postrv, creme fraiche panna cotta, limona, shoyu
"Another day in paradise" Mousse račjih jeter, jabolčni gel, ožgan rženi drobljenec, solatka iz mikrozelišč, okisan jabolčni tartar, pečeni orehi
"New York, New York" Poširan romb v beurre monté, beurre blanc s šampanjcem, počasi pečen koromač, kaviar, prah zažganega pora
"Always look on the bright side of life" Krema zažgane limone, bela čokolada, yuzu sorbet, osmojena meringa, hrustljava piščal, kandiran ingver
V meniju je vključeno živilo iz govejega in perutninskega mesa, mleka, mlečnih izdelkov ali/in sadja z znakom »izbrana kakovost - Slovenija«.
Promocija »izbrana kakovost - Slovenija« vzpodbuja uporabo lokalnih živil slovenskega porekla.

Lokalni dobavitelji
Mikrozelišča: T-PRO, Rače
Črni oreh: Heartmade by Jovan, Šentjur

Jure Brložnik
Chef

Miza za 4 krat 4

Najmanjša slovenska restavracija se je iz garsonjere v Mariboru preselila v hišo v Zgornji Polskavi, a je še vedno ostala – najboljša med najmanjšimi! Vse tisto intimno, osebno, pristno in ”neprofesionalno”, kar jo je krasilo že v bloku, je ostalo, le da se je pomnožilo x 4 (mize).

Začelo se je s kuhinjo v dnevni sobi in štirimi stoli. A ji že takrat ni manjkalo nič od velikih, saj je bila majhnost njena moč, prednost in draž hkrati. Prej sta bila, torej, dva srčka za štiri stole, zdaj pa so že trije srčki za štiri mize.

V ustih je več od le drugačnosti, zanimivosti, radovednosti; doživetje velike kuhinje za majhno mizo je v tem, da se Maja in Jure igrata, ko ustvarjata, oblikujeta, kombinirata; in da imata tisto, česar premnogi nimajo – ideje! Tega se je potrebno najprej domisliti. Potem uskladiti. In nato še narediti. Pojesti je najlažje … Čeprav tudi slednje zahteva priprave. Ne rezervirajte Mize zase, če niste pripravljeni stopiti iz ustaljenosti in se pri hrani nočete nič več novega naučiti. Vsi drugi pa se podpišite na steno, ker kdor tukaj še ni pustil svoje misli, ne ve, kako se (lahko) kuha (tudi) doma! Pravzaprav je edina razlika, da je za podpise navdušenih gostov zdaj le več prostora.

Zato smo vas dolžni opozoriti: ne poskušajte tega sami (in) doma!

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Čeprav se je večkratno povečala, je to še vedno ena najmanjših slovenskih restavracij, ker vanjo še vedno prideš na obisk k Maji & Juretu. Upoštevajte to in boste vrhunsko radi + dobro jedli!


Jedilni list

Degustacijski meni

7 hodov

95 €

"Med ognjem, šepetom in spomini"

110 €


Vinski list

75 etiket iz vseh treh slovenskih vinorodnih dežel in nekaj etiket iz Francije


Prostor

iz jedilnice v garsonjeri sta zrasli dve sobi za goste v lastni hiši + lounge terasa.


Posebnosti

član JRE Jeunes Restaurateurs
Michelin priporočilo