Restavracija Magnet

moderne obline všečnih jedi tudi v Črnučah

Šlandrova 4b, Ljubljana, Slovenija
Rad dobro jem
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Meso in še kaj
Vino in hrana
Svet je majhen
Benjamin Romšak
Chef

V Črnučah kot v Ljubljani

Magnet te prisesa s svojo (pri)mestno lokacijo, s sproščeno eleganco odprto-intimnega interjerja, sodobnim celodnevnim ”za vsakogar nekaj” konceptom restavracije-bistroja-kavarne, z energijo chefa, dobrodošlico iz kuhinje in (po)sladkanjem iz ”cukrarne” … Ko se temu doda še pogled na moderne obline všečnih jedi, ki so polne barv, sestavin, tehnik, drugačnosti in chefa, je logično, da imajo Črnuče spet najboljšo restavracijo, Ljubljana pa še eno bistrojsko-fino več. Gre, skratka, za splošno zadovoljstvo, zaradi katerega si dobre volje kot ”packe” na dekorativni mizi.

Ambient je že prej imel dobre elemente (restavracija Ambient), zdaj pa je še večji magnet … Sodobna in elegantna restavracija, s toplimi barvami, vabljivimi separeji in odrom z zastorom (za jedi in goste). Mize z marmornimi in živobarvnimi poslikavami so plesišče za chefovo predstavo, ki se zaradi intimnosti razgibanega interjerja lahko prilagaja gostom, in ne obratno. Magnet tako vabi ob različnih priložnostih, od poslovnih do družabnih, od hitrih (kosil) do počasnih (degustacij).

Magnet je sredi Črnuč kot da bi bil sredi Ljubljane. Pa še dobra glasbena in vinska spremljava!


Fotozgodba

Obisk 2023


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Ko sediš na Magnetovem odru, se nastopajoče obnašajo tudi jedi. Vsaka se trudi izkoristiti svoj trenutek pod žarometi, pokazati svoje najboljše plati in v čim krajšem času povedati, ne le čim več, temveč največ. Ker jedi nastopajo, jedcu ne prizanašajo, zato vsaka s sestavinami, kombinacijami in kuharskimi tehnikami vabi radovedne (dobrojedce), da se prepustijo chefovi energiji in njegovim izletom med mizami, s katerimi ustvarja kontrast med finim in domačnim.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

5 hodov (mesni meni)

55 €

5 hodov (ribji meni)

58 €


Vinski list

150 vinskih etiket. Med slovenskimi deželami je Primorska v veliki premoči, a vabljiv je tudi izbor tujih vin, ki ga dopolnjuje someljejevo coravin točenje prestižnih vin na kozarec.


Prostor

levo kavarna z bistrojem, desno restavracija z ‘odrom’


Posebnosti

bistro in slaščičarna