Restavracija Pri lovcu

bohinjski okusi z divjačino, mohantom in čokolado

Chef: Nemanja Ceković
    Ribčev Laz 4a, Bohinjsko jezero, Slovenija

Cena menija TR

28 €

Odpiralni čas v TR
  • petek: 17:00 - 21:00
  • sobota, nedelja: 13:00 - 22:00
  • ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek: 17:00 - 22:00
Rezervacije

Rezervacija je obvezna.

Termini za rezervacije
petek: 17:00 - 21:00
sobota, nedelja: 13:00 - 22:00
ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek: 17:00 - 22:00

Jagr

Pozdrav iz kuhinje: Domači kruh, zeliščno maslo, divjačinske mesnine, lovski biskvit
Srnin tatar
Fazan s sladko koruzno kremo
File muflona z marmelado iz slanine in kremo iz kutine

Gospodarica

Pozdrav iz kuhinje: Domači kruh, zeliščno maslo, lovski biskvit
Figov carpaccio z Zupanovo šarenko
Mavrahi pečeni na žaru z emulzijo masla in lešnika
File rdeče postrvi z mini rdečo peso
V meniju je vključeno živilo iz govejega in perutninskega mesa, mleka, mlečnih izdelkov ali/in sadja z znakom »izbrana kakovost - Slovenija«.
Promocija »izbrana kakovost - Slovenija« vzpodbuja uporabo lokalnih živil slovenskega porekla.

Dodatna ponudba
Sladica iz cvetja 8,50 €

Lokalni dobavitelji
Mlečni izdelki: Sirarna Pr Prangarčk, Bohinjska Bistrica
Divjačina: Lovska družina Stara Fužina, Stara Fužina
Polenta trdinka: Jernej Režek, Kamnje
Ribe: Ribogojnica Zupan, Nomenj
Mlečni izdelki in mesnine: Ekološko sirarska kmetija “Pr Tonejovc”, Polje

Nemanja Ceković
Chef

Čokoladna divjačina

Na začetku Ribčevega Laza se ne vidi jezera in Kristal ni ime mondenega smučarskega hotela. Toda to je sreča, saj je imel stari oče, lovec in tvorec Kristala, prav, ko je učil, da ”sta najpomembnejši stvari v življenju dobra družba in okusna hrana”. Lovec se ne zmeni za turistični vrvež in njegov jedilni list ni namenjen le hotelskim gostom. Slikarsko bogato ovešene stene art hotela sporočajo ”with art in the heart”, zato z mohantom iz Čoko hrama, zaseko iz kunčje juhe, sladkimi žganci iz trdinke in nasploh lokalnimi bohinjskimi sestavinami iz/From Bohinj, srčke lovi tudi Lovec.

”Ko vstopite, iz kuhinje omamno zadiši po lovskih in ribjih specialitetah,” se zdi kot pesniško pretiravanje spletne strani. Kjer podobno pesnijo, te je strah, da bo divji prašič žilav, jelen pa utopljen v omaki. A na Kristalovem vrtu žubori potoček, v Kristalu ne diši po lovu, temveč čokoladi, Pri lovcu pa jelenova lička raztegnejo obraz v nasmeh, divji prašič pa se za mehkobo dolgo kopa in le malo peče ter dimi.

Bohinjsko ima malo kulinaričnih postojank, ki niso le za bohinjske goste, ki so že tam in so se že naveličali množice. A ima jih vedno več! In med njimi je vedno boljši tudi Kristalov Lovec! Mar ni to najboljši razlog, da se ne ustrašiš prometne gneče Bleda ali da s primorskega konca skozi bohinjski predor doživiš edini slovenski avtovlak?!

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Sladki žganci iz trdinke so zabeljeni s pehtranovim sladoledom, zraven je v jabolčni juhi Tonejčeva skuta z jogurtom. Za dva je takšne sladice polna miza. Ko primeta za žlici, Pri lovcu zaveje upanje, da bomo turistom, ki jih k nam privabljajo mišelinke, vseeno uspeli dopovedati bistveno: da smo tukaj vsi gor zrasli dejansko na – žgancih!


Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

30 € - 35 €

4 hodi

43 € - 48 €


Vinski list

Večina bere s table pred vrati (koktajli, vina na kozarec in šampanjec), zato manjšini ostane (le) 40+ primorsko-štajerskih etiket vinskega lista.


Prostor

staro hotelsko jedilnico in moderno teraso z žuborenjem potoka dopolnjuje romantični gozdni vrt


Posebnosti

hotel Kristal, Čoko hram