Vila Podvin

večna vila in sodobni chef

Mošnje 1, Radovljica, Slovenija
Rad vrhunsko jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Vino in hrana
Topla postelja
Janez Šetina
Chef

Večna vila, novi chef

Vila Podvin je res vila! Čeprav je grad ob njej že zdavnaj opešal in še čaka prenove, je Vila večna, s svojo častitljivo eleganco in zgodovinsko pomembnostjo, ki je preživela kralja in maršala ter rodila slovensko Ustavo. Vrt Vili Podvin zavidajo najboljše restavracije sveta, jedilnico pa najboljše slovenske. V Vili se zato gost vedno počuti svečano, pomembno, nagrajeno.

Zato Vila Podvin ostaja, a chef je nov! Janez Šetina, ki je chefovsko spreten v izvedbi vsake jedi, in profesionalno uporablja le kakovostne, sezonske, kjer se le da tudi lokalne sestavine, izvirno ter avtorsko spreminja tradicijo v sodobnost. S tem vzbuja ”nova” Vila Podvin dovolj dobrojedske radovednosti, da je na dobri poti do nove uveljavitve med slovenskimi ”finimi” restavracijami.

Gost, ki ga bosta prevzela imidž in ambient Vile, bo vesel chefovih izvirnih, sezonskih in lepih jedi, ki se spreminjajo z naravo, sestavinami in navdihom. Vsak obisk je zato podoba letnega časa, ki ima pri Šetini veliko barv, oblik, sestavin, idej, spretnosti, tekstur in okusov. Raviol z mavrahi in čemažem je v špargljevem raguju sprehod skozi gozd do zelenjavnega vrta, zapečen konfit vratu mangalice nadgrajuje tradicionalni kruhov kipnik, zorjen in zapečen hrbet slovenskega jelena z divjim jabolkom s pomočjo grenko-kislo-sladke jerebike in sadne ribezove kreme pa obogati ajdov krap s proseno kašo, skuto in hruško. A ko sodobno obuja stare gorenjske/slovenske spomine, se Šetina ne omejuje, zato polenti trdinki z gorenjske Mrkotove kmetije najde družbo staranega kozjega sira iz hrvaške Istre, z arabskim labneh smetanovim presnim sirom s slano karamelo in medeno marinado pa napove hišno kavno torto po babičinem receptu, toda, seveda, z novo kremo.


Fotozgodba

Obisk 2022


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Za radovedne goste, ki dobrojedsko preizkušajo vrhunske restavracije, za poslovne goste, ki imajo radi mir, prestiž in odmaknjeno lokacijo, za poroke in dogodke, na vrtu, terasi, v prostorni jedilnici, za turiste, z Bleda, iz Radovljice, Bohinja, Kranjske Gore, ki iščejo posebne kulinarične izzive, za izletnike, ki na Gorenjskem, med gorami, pozimi in poleti, niso le lačni, temveč tudi zahtevni, in za vas, ker ste radovedni, kako v stari Vili Podvin kuha novi chef.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

46 €

6 hodov

66 €

8 hodov

96 €

10 hodov

116 €

12 hodov

136 €


Vinski list

sommelier Saša Remec
število vinskih etiket: 175


Prostor

Elegantna in večna jedilnica v masivnem lesu s kaminom; najlepši grajski vrt s teraso


Posebnosti

prenočišča, 7 sob