26.–28. september 2025 (12.00 in 20.00)
EPIC distrikt, Nova Gorica
TR Na poti je kulinarični dogodek, ki pod okriljem Tedna restavracij prinaša avtorsko kulinarično izkušnjo še bližje ljudem – na njihovo pot. Detajlno izoblikovan kulinarični dogodek je prepleten s številnimi aktivnostmi, ki navdušijo širšo javnost ter zagotavljajo razlog za celodnevni obisk kulinarične zabave. Teden restavracij s konceptom TR Na poti predstavlja novo, mobilno in vrhunsko opremljeno profesionalno kuhinjsko enoto, ki bo avtorske kreacije najboljših slovenskih chefov še bolj neposredno približala ljudem.
Vrhunska gastronomija je premierno stopila premierno na vašo pot v Mariboru, sedaj pa prihaja tudi v Novo Gorico.
TR Na poti is a culinary event under the umbrella of Teden restavracij (Restaurant Week), designed to bring signature culinary experiences even closer to the people – right to where they are.
This carefully curated event combines high-end gastronomy with engaging activities that captivate a wide audience and offer the perfect reason to spend the entire day enjoying food and entertainment.
With TR Na poti, Restaurant Week introduces a new, mobile, and fully equipped professional kitchen unit that allows the creative dishes of top Slovenian chefs to be served directly to the public.
After a successful premiere in Maribor, high-end gastronomy is now coming to Nova Gorica.
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo v okviru kampanje Lepo je biti kmet in v sodelovanju z največjim nacionalnim kulinaričnim gibanjem Teden restavracij in njegovim uličnim formatom TR Na poti med 26. in 28. septembrom 2025 gostovalo na dogodku Brezmejni okusi v Novi Gorici, v sklopu programa Evropske prestolnice kulture 2025.
V posebnem formatu TR Na poti bo Teden restavracij soustvaril t. i. brezmejno četrt – prostor kreativne ulične kulinarike, kjer bodo ob priznanih chefih sodelovali tudi slovenski ponudniki certificiranih izdelkov višje kakovosti.
From 26 to 28 September 2025, the Ministry of Agriculture, Forestry and Food, as part of its It’s Good to Be a Farmer campaign, will join forces with Teden restavracij and its street-food format TR on the Road at the Borderless gusti/ Flavours event in Nova Gorica, within the framework of the European Capital of Culture 2025.
In this special TR on the Road format, Teden restavracij will help create the so-called Borderless District – a space for creative street cuisine, where top chefs will be joined by Slovenian producers of certified, high-quality products.

V treh dneh bodo obiskovalci lahko okusili mojstrovine priznanih slovenskih chefov. Ti bodo s krožniki, pripravljenimi iz najboljših slovenskih in lokalnih surovin, prikazali tesno povezanost med kakovostnimi sestavinami, sodobno kulinariko in edinstvenostjo slovenskega okolja.
Nastopajoči chefi:
Petek, 26. 9. 2025:
Luka Košir, Grič
Leon Pintarič, Gostilna Rajh
Sobota, 27. 9. 2025:
Mojmir Šiftar, Pen klub
Gregor Jelnikar, Georgie Bistro
Nedelja, 28. 9. 2025:
Martina Breznik, Hiša Raduha
Ago Špacapan, Špacapanova hiša

Pomemben del programa bo namenjen tudi predstavitvi slovenskih pridelovalcev in predelovalcev, ki bodo obiskovalcem ponujali lokalne pridelke in izdelke z uradnimi znaki kakovosti. Ti znaki potrjujejo odlično kakovost in pristnost slovenske hrane ter poudarjajo pomen kratkih dobavnih verig.
Na prizorišču Brezmejnih okusov pa se bodo predstavljali tudi številni drugi slovenski chefi, kar bo celotno dogajanje dodatno obogatilo z raznolikimi interpretacijami tradicionalne in sodobne slovenske kuhinje.
Obiskovalcem bo na vseh prizoriščih omogočeno enostavno in enotno digitalno plačevanje, kar bo še dodatno prispevalo k dostopnosti in sodobni uporabniški izkušnji.
Chef’s Table
Posebno doživetje bo predstavljal ekskluzivni Chef’s Table, ki bo z omejenim številom mest in ob predhodni rezervaciji obiskovalcem ponudil vrhunsko, skrbno zasnovano gastronomsko izkušnjo – kar na ulici. Rezervirajte svoje mesto na povezavi: https://vivi.si/izdelek/chefs-table-nova-gorica/
Lokalni ponudniki

V sklopu Brezmejnih okusov, bodo prisotni tudi predstavniki slovenskih pridelovalcev in predelovalcev, ki bodo predstavili svoje izdelke iz shem kakovosti, in sicer: »izbrana kakovost – Slovenija«, ekološki proizvodi, zaščitena oznčba porekla, zaščitena geograska označba in zajamčena tradicionalna posebnost.
Z vami bodo: Grashka, Mesarstvo
Podobnik, Kmetija
Pr Lukčevih, Domačija
Čilčevi, Ekološka
kmetija
pri Kumru, Kmetija
Pr Matvež, Čebelarstvo
Baloh, Kozji raj
Fertin Erik in Meso
Kamnik.
Na prizorišču boste izdelke lahko tudi degustirali in kupili.
