Chef
Jon Zupan je bil sous chef Uroša Štefelina, ko je Vila Podvin pritegnila pozornost Michelina. Po krajšem izletu v druge vode je mladi chef iz Gorij pri Bledu ponovni izziv v vrhunski kulinariki našel v Gozdu Martuljku in Trianglu.


Hotel
Butični in luksuzni hotel z razgledom, 12 sob, v depandansi pa 4 apartmaji. Med epidemijo so novi lastniki stari penzion Špik popolnoma prenovili.
Ličnice
Goveja lička (pečena in kuhana), krompirjev pire s črnimi tartufi, pečena zelena in korenje, omaka z rdečo peso in aronijo, kruhov kipnik z jurčki. Vse všečno, vse dobro. Za več je omaka, ki je chefovska, za vse pa so lička, ki ne morejo zgrešiti, še posebej ko dišijo tartufi … Ker se celotna predstava v Trianglu dogaja na odprti sceni, in, torej, nič ne skriva, se tudi gostje ne skrivajo, ko (se) slikajo za – spomin. Četudi je tako všečno in s kalčki še dovolj daleč od zahtevnosti treh srčkov, je s spretnostjo in korektnostjo izvedbe tudi dovolj nad enim srčkom, da je dopust v Trianglu lep spomin. In prav to je namen (teh jedi)!


Restavracija
Bistrojske mize s temnimi tekači, ki zamenjajo zajtrkovalno-bele, in moderno-hrapavimi krožniki, ki se črno-belo izmenjujejo, se ne sprenevedajo. To je restavracija butičnega hotela, v kateri niso fini gostje, temveč razgled. Gostje so, namreč, na počitnicah, ki so jih nalašč izbrali s pogledom iz postelje na Špik, in izza mize na chefovsko spretnost v odprti kuhinji. Tukaj niso zaradi kulinarične radovednosti, temveč zaradi počitniško-hotelskega udobja. Zato še preden si naročje pogrnejo s finim prtičkom, že drobijo sveži kruh s šetrajem v oljčno olje znane oljarne (Monterosso). A že prvi pozdrav iz kuhinje jih poduči: tukaj niste le na hotelskem kosilu/večerji!
Špik
Posebnost hotela je (tudi) razgled na Martuljkovo gorsko skupino, z osrednjim Špikom.


Pozdrav
Napihnjen krompirjev ocvrtek s skuto, bučna pena, sirček, bučna semena. Mojstrska izvedba, ker je tako fino, lahko, precizno in sveže! Droben pozdrav-grižljaj, ki pojasni, da chef zmore še več, a ve, da so gostje na dopustu.
Pozdrav
Tatarski biftek v hrustljavo ocvrti rolici, marinirana čebula in ribji kaviar. Nagrada za vse, ki ne pridejo le na hitro kosilo in mimojede. Drobi se sicer bolj od želja, a saj tudi polnih ust in mastnih rok deluje luksuzno.


Pozdrav
Domači esihflajš v briošu obarvanem z rdečo peso. Hladno-toplo in še nekaj domačega. Zraven še spenjeno maslo, s topinamburjevim čipsom in pisanimi cvetovi.
Zlatovščica
Prvi hod ribjega degustacijskega menija. Marinirana potočna zlatovčica, krema zelene, hruška, črna leča, gel mandarine, peteršiljevo olje. Kombiniranje okusov ne podleže (le) všečnosti tekstur, oblik in barv. Sadno-zelenjavna kombinacija, ki s svežino ”prenese” težo leče, tako da zlatovčica ne zardeva.


Jezik
Prvi hod mesnega degustacijskega menija. Dimljene rezine telečjega jezika na porovi julien solati, krema muškatne buče, marinirana čebula, gorčična pikantnost. Z všečnostjo v glavni vlogi, a z dovolj resnosti pri kombiniranju; vse, kar sodi v jesensko-zimskem času k sočnemu jeziku, s spretnim zlaganjem in ”zapiki” povezovanja različnosti osnovnih okusov.
Koleraba
Gosta juha iz rumene kolerabe s posušenimi cvetovi in začimbnim oljem (brstični ohrovt?), posebej na krožničku ražnjič iz ocvrte kolerabe in surove stebelne zelene. Čeprav bi glasovali za krompirjevo juho, je tudi takšnih rumeno-kolerabnih juh premalo v naših gostilnah! Z juhami v degustacijskem scenosledu Triangel hkrati crklja počitniško udobje in poudarja počitniški luksuz.


Krompir
Krompirjeva kremna juha, slanina, ocvirki, brstični ohrovt. Dehidrirana slanina in ocvirki v tanko-hrustljavem testu. Kdo bi si mislil, da bo ”navadna” krompirjeva juha tako ”prestižno” presenetila”. Juha z barvo, cveticami, začimbnim oljem in svežino okusa ne obleži. Nadgradi jo pikantna in ocvirkasta palčka testa, ki potrdi, da uvodna hrustljava pozdrava nista bila naključna. Triangel in chef Zupan znata z všečnostjo in gosti. Prideš le na toplo zimsko juho, v njej pa nepričakovano najdeš kar 2 srčka. Juho spremlja pečeno-pogret rogljič, ki še vroč ne skriva lepljivosti na rovaš ”bogastva”.
Cmoki
Skutni cmoki s staranim sirom, bučna krema, vložena buča, zdrobljeni lešniki, orehi in bučna semena, vmes bučno olje, bučna pena. Zajtrk? Zakaj pa ne, saj ima tudi zajtrk v Trianglu meni … Gre za tisto udobje, ki mu je na dopustu vseeno, kdaj in kje, samo da je prijetno, lepo in uživaško. V tem je razlika med ”zahtevno” krvavico za radovedne in ”vljudnimi” cmoki za dopustnike. In to je pohvala, za obe jedi!


Krvavica
Krvavica ocvrta v testu z jabolki, krompir, črni tartuf. V testu cvrta krvavica, z luskasto oblikovanimi rezinami jabolka, položena na krompirjev pire s črnimi tartufi, šalotkina omaka, olje iz listov redkvice. Krvavica, ki je sosedova, in njena preobrazba, ki je chefova, najavljata, da se Triangel ne namerava zadovoljiti z dvema srčkoma. Se strinjamo – s tako postopnim doziranjem zahtevnosti. Po nekaj takšnih počitniških obiskih se bomo gostje pač ”morali” navaditi, da se v Zgornjesavski dolini ni potrebno odpeljati vedno do Kranjske Gore.
Tuna
Tunov steak, kot želeno manj kot srednje pečen, pečena zelena, zvitki marinirane kumare, popečeno korenje, krompirjev pire z limeto, črni česen, medena chefova omaka. Po izletu izven spet nazaj v območju udobja, ki mu chef, za vsak slučaj, simbolično zapiči še grahove kalčke … Kdor počitnikuje pod Špikom, je vesel, ker je dobro kot za več denarja v Dolomitih; kdor si pod Špikom naroči ribji meni, je vesel, ker ni na plaži v Kranjski Gori.


Skuta
Skutna krema v vanilijevi omaki, pena bele čokolade, jagodni gel, jagodičevje, vanilijev sladoled, meringa, bučno olje. Razlika ni v branju, temveč v okušanju. Toliko sladke všečnosti je drugje v praških, tukaj pa na žlici. Zato je v Trianglu na koncu kar težko izbrati, oziroma je potrebno dovolj dolgo ostati, da poskusiš še tris domačih štrukljev (čokoladni, marelični, pehtranov) in sladoled kisle smetane; sneg s Špika (vanilijeva omaka, čokoladne drobtine, snežne kepe, meringa, malinov sladoled); čokoladni cvet s čokoladno peno, karamelizirani slani arašidi, karamelna omaka, arašidov sladoled; toplo jabolčno pito in sladoled kisle smetane.
Jogurt
Jogurtova strjenka z mandarino, Cointreau, pena karamelne čokolade, kakav, meringa, lešnikov sladoled, krema bele čokolade. Chefova sladica, ki uspešno dopolnjuje pestro Trianglovo sladkanje. Jogurtova strjenka ”klasiko” nadgradi z lično spretnostjo barvnih tekstur v kiti okrog bistva, za vsak slučaj pa neubranljivo podkupi še s karamelno-čokoladno-sladoledno odvisnostjo.


Zajtrk
Ne le zaradi velike kadi ob postelji in velikosti razgleda, tudi Trianglov zajtrk je velik … Kombinacija samopostrežne pestrosti z lokalnimi in hišnimi posebnostmi, etažere s tremi nivoji jutranje klasike in zajtrkovalnega menija, seveda z jajci, ocvirki, slanino in pomarančnim sokom, a tudi s carskim pražencem, puhastimi palačinkami in dimljeno postrvjo na mladi špinači s hruško.