Restavracija Triangel

hotelska restavracija, toda z razgledom in znanim chefom

Zgornje Rute 8, Gozd Martuljek, Slovenija
Rad dobro jem
Tradicija in sodobnost
Izlet in doživetje
Topla postelja

Le kdo se ne bi ustavil?!

Kar vidi Triangel, si želi vsak. In kjer stoji Triangel, mimo vodi pot vse, športnike, izletnike, pohodnike, smučarje, skakalce, gledalce, turiste, pozimi in poleti, v Kranjsko Goro, Planico, na tromejo, ali pa le na dobro kosilo ali fino večerjo. Le kdo se ne bi ustavil?!

Kdor pride na dopust in se mu je težko odločiti, katera soba je lepša, s pogledom na Karavanke ali Julijske Alpe, je vesel sončne terase, ki gleda na Martuljško gorsko verigo, in toplega kamina, ob katerem lahko vedno tudi kaj dobrega poje. Kdor pride iz radovednosti, ker je lepo, blizu, ob cesti in novo, je vesel chefa, ki kuha pred njim, jedi, ki jih pozna, in restavracije, ki je osredotočena na razgled, navzven in navznoter, in uživanje, za zajtrk, kosilo, večerjo in vsak dan.

Ni pretiravanje, da je ob vznožju Martuljške skupine v Zgornjesavski dolini eden najlepših kotičkov Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka. Tukaj je narava res še (dokaj) neokrnjena, in ponuja res neizmerne možnosti za sprostitev, počitek, aktivnost, užitek. Triangel, ki je zrasel iz starega penziona Špik, se je dobro ugnezdil.

Ker te Triangel v svojih sobah razvaja z razgledom, velikostjo, udobjem, celo razkošjem, te v restavraciji ne razočara, saj ti dovoli, da si še naprej na dopustu in izletu. Chef Jon Zupan s svojimi pomočniki nič ne skriva, temveč odkriva, udobne jedi, lokalne dobavitelje, chefovske trike, napihnjen krompirjev ocvrtek s skuto in bučno peno, govedino v solati v briošu z rdečo peso, krvavico z jabolčnimi luskinami in tartufi, skutne cmoke s staranim planinskim sirom in lešniki, čokoladne, marelične in pehtranove štruklje ter, seveda, sneg s Špika.


Fotozgodba

Obisk 2023

Fotozgodba

Obisk 2021

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Čeprav takšno chefovsko restavracijo z razgledom zunaj in znotraj iščemo v vsakem mestu, smo je veseli pod najlepšimi gorami, ker je tako drugačna od vsega, kar je v Zgornjesavski dolini na plaži in smučišču, v turističnih menijih in gneči. Ko v Kranjsko Goro pobegnemo na dopust, izlet, dogodek, aktivnost, navijanje, uživanje, je Triangel za nagrado, da lahko potem od tam spet pobegnemo!


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

50 €

5 hodov

60 €

3 hodi (v času kosila)

27 €


Vinski list

55 etiket, polovica vin na kozarec


Prostor

Iz starega penziona Špik zrasel butični hotel je ohranil staro dušo in ji dodal novo lepoto lesa, stekla in razgleda. Sončna terasa s pogledom na Martuljško gorsko verigo. Svetla jedilnica z lesom, kaminom in odprto kuhinjo. Moderne sobe in razkošni apartmaji.


Posebnosti

Butični hotel Triangel, 11 sob, v depandansi 4 apartmaji