Danilo gostilna & vinoteka

nova lokalna kuhinja z bogato vinsko spremljavo

Reteče 48, Reteče, Slovenija
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Vino in hrana
Nina Čarman
Chef

Pri novi midli in mešti

Naj se ve, da je slovenska vrhunska kulinarika septembra 2016 dobila novo vinoteko v stari gostilni (tradicija od 1870. leta!). To pomeni, da se je ime le malo spremenilo (prej Pri Danilu), ambient pa zelo. Ali: loška mešta je ostala, dobila je le nadgradnjo.

Najboljše so gostilne s tradicijo! Tradicija pa ostaja, če se pomlaja! Gostilna dedka in babice je bila ena najboljših na Gorenjskem, gostilna Vesne in Dušana ena najboljših v Sloveniji, gostilna & vinoteka Nine in Gašperja, sestre in brata, pa je že izziv evropskim dobrojedcem!

V novem Danilu je vse najboljše iz starega – kar ”nočemo in ne smemo menjati”, s podpisom Vesne Čarman – in vsa mladost, podjetnost ter znanje tretje generacije, ki ohranja vrednote tradicionalne loške kuhinje in najboljših lokalnih sestavin ter jim dodaja novo ustvarjalnost in nove nadokuse.

Novi Danilo vabi na novo izkušnjo podeželskega ”fine dininga” s starimi recepti in novimi vini. Ob loški mešti, barvnih tortelinih s postrvjo s Soriške planine, krapih z dimljeno skuto in žajbljem, fileju jagenjčka z ješprenjevo rižoto in kremo iz jajčevcev, dušeni telečji krači s kamutovo rižoto in karamelni torti iz zelo zrelih nektarin je tudi vinski bar z več kot 500 najboljšimi slovenskimi in svetovnimi vini.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

V novem Danilu je lokalna ”mešta” dobila še omako iz gosjih jeter in vinsko spremljavo iz Coravina. Degustacijski meni je zaradi prijazne cene in vinskega pribitka izziv, za Vas in konkurenco!


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

35 €

4 hodi

49 €

7 hodov

70 €


Vinski list

sommelier Gašper Čarman; več kot 500 etiket, vinska karta na 31 straneh (med drugim: 12 slovenskih penečih vin, 39 šampanjcev in 12 tujih penečih vin);
hišni vinar Vina Gašper; najbolj priljubljeni: Posestvo Burja, Marjan Simčič (31 belih, 13 rdečih), Movia (30, 11), Sutor, Ščurek, Edi Simčič, Pasji Rep


Prostor

Lep atrijski vrt je kulisa elegantni gostinski terasi. Vstopi se v bar, z dolgim šankom in skritim kaminom. Jedilnica je svetla in predvsem elegantna, toda še vedno domačna. Dve posebni sobi sta njeno nadaljevanje, za veliko pravokotno mizo bodo sklepali dogovore in pogodbe, za veliko okroglo pa slavili družinske obletnice.


Posebnosti

Michelin Plate
vinski bar, vinoteka, eVino
član združenja JRE Jeunes Restaurateurs
znak Slovenia Green Cuisine