Hiša Denk

za redne goste vrhunskih restavracij po svetu, v katerih se je učil Gregor Vračko

Chef:Gregor Vračko

Gregor Vračko
Chef

Če je šel Grega najprej po svetu, morate vi zdaj v Kungoto! Denk nima več le kuharja, temveč tudi – hišo!


Ne po svetu, pač pa v Kungoto

Denk še vedno izziva! Le da ne več zgolj one čez mejo in naše, če se ravno peljejo mimo. Denk zdaj izziva ves svet! Ker nima več le kuharja, temveč tudi – hišo! Iz stare mamine gostilne za sedmine in Avstrijce je sredi Zgornje Kungote zrasla moderna leseno-steklena restavracija za kulinarični prestiž in dobrojedce od blizu in daleč.

Novi so arhitektura, oprema, obveznosti …, kar vse mora pripeljati predvsem nove goste! Avantgardno kuharsko znanje, zaradi katerega je bil Gregor Vračko vedno nekaj posebnega, v takšnem in drugačnem smislu, ostaja. Zato, brez skrbi, še vedno se boste ob vsakem krožniku spraševali, kako to naredi. In če boste potem vprašali Gregorja, bo odgovoril tako, da vam bo še manj jasno. Pri Denku ni nič preprosto, zato se ne čudi, temveč se le prepusti. Užitkom! Okusom! Ker zdaj ni treba po svetu, pač pa le v Kungoto. Ker je Denkova (Vračkova) kuhinja rezultat Greginih gostovanj v vrhunskih kuharskih brigadah po vsem svetu. Ker je v njej tudi vedno več domačih, lokalnih sestavin, idej in celo tradicije. Ker vedno preseneti! In v novi Hiši vedno bolj – navduši.

Če je bila prej kulinarična zgodba Gregorja Vračka največji slovenski kulinarični odklop, s sedanjo Hišo izziva kar evropske dobrojedce! Doslej je bil Denk na meji, odslej pa je v Evropi! Hiša Denk je kulinarična destinacija za redne goste vrhunskih restavracij po svetu, v katerih sta se učila in stažirala brata Vračko.

Hiša Denk je z drznim arhitektonskim posegom prerasla Kungoto, Maribor, Štajersko. Slovenija je ob Hiši Franko in dvorcu Zemono dobila še tretjo družinsko-lastniško-avtorsko hišo za svetovno kulinarično tekmo.

Kako pa je Gregor Vračko zrasel, si preberite v nadaljevanju.

Preberite še

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Staro vaško gostilno je Gregor Vračko spremenil v najmodernejšo slovensko podeželsko vrhunsko (fine dining) restavracijo. Doslej so bili njegovi gostje sosedje z obeh strani vinske ceste, sedaj ima vse (ob nespornem znanju še vrhunsko opremljeno kuhinjo, vrt sredi restavracije in deset sob), da izziva redne goste vrhunskih restavracij po svetu!


Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi (v času kosila)

58 €

5 hodov (v času kosila in večerje)

85 €

7 hodov (v času kosila in večerje)

100 €


Vinski list

sommelier Urban Skamen, 470+ vinskih etiket
Včasih so bila le družinska vina. S prenovo pa je Denk dobil v restavraciji tudi stekleno vinsko komoro, v kateri je sicer manj slovenskih, a zato več avstrijskih in francoskih vin. Ko bo še vinski list, bo to ena najboljših mednarodnih vinskih zbirk v slovenskih restavracijah!


Prostor

moderni leseni paviljon z veliko stekla in teraso sredi vrta; sodobno in atraktivno je prenovljena celotna hiša, ki tako ni le ena najboljših, temveč tudi najlepših slovenskih restavracij


Posebnosti

1 zvezdica Michelin
prenočišča (6 sob)