6. maja 2025

Chef’s Table delavnica »izbrana kakovost – Slovenija«

Koper, Titov trg 24. maj 2025 od 12.00 ure dalje! 

Edinstvena kulinarična izkušnja s poudarkom na lokalnih sestavinah in trajnosti

V okviru dogodka TR na ulici v Kopru vas vabimo na ekskluzivno kulinarično delavnico Chef’s Table »izbrana kakovost – Slovenija«, kjer boste doživeli pravo sinergijo ulične vrhunske kulinarike in izobraževanja o nacionalni shemi kakovosti.

Kaj vas čaka?

Chef’s Table je izobraževalno-kulinarična delavnica, ki temelji na izkustvenem učenju in promociji sestavin z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« – lokalno pridelano meso, mleko in sadje.

Izbrani gostje boste neposredno sedeli ob kuharskem dogajanju, kjer bodo chefi Martin Breznik, Luka Grič in Mojmir Šiftar pred vami pripravljali in predstavljali jedi v treh hodih. V izbranem terminu boste za skupno mizo okušali TR meni ter obenem spoznavali kakovostne slovenske sestavine in njihovo trajnostno ozadje.

Posebnost Chef’s Table je tudi v izbiri sestavin, saj so vse jedi pripravljene iz živil, označenih z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Ta znak zagotavlja preverjeno lokalno poreklo, višjo kakovost in sledljivost pridelave. Znak boste našli na govejem in perutninskem mesu ter mesnih pripravkih, mleku in mlečnih izdelkih, sadju in proizvodih iz sadja.

Termini kulinaričnih izkušenj oz. delavnic: 12.00, 14.00, 15.00, 18.00 in 19.00.

Vsebina delavnice:

– Prikaz priprave in serviranja jedi v živo

– Aranžiranje z uporabo sodobnih kulinaričnih tehnik

– Spoznavanje slovenskih surovin z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«

– Interaktivna predstavitev z ambasadorji »izbrana kakovost – Slovenija«

– Trajnostna zgodba slovenske kulinarike – med tradicijo in sodobnostjo

Pomembno:

– Število mest je omejenih. 

– Predhodna rezervacija sedeža je obvezna.

– Svoje mesto si zagotovite TUKAJ.

Za dodatno prepoznavnost bo IK kotiček posebej označen in dobro viden ob vstopu na prizorišče. Vabljeni k okušanju Slovenije na najboljši možen način – skozi zgodbo, kakovost in izjemno kulinariko.