Rezine slovenske govedine, praženi lešniki, lešnikova majoneza, radič
chef Jan Pevec
Sestavine
- Za 2 osebi:
- 100 g mladega govejega hrbta (IKS )
- 80 g radiča ali poljubne listnate solate
- 30 g staranega kravjega sira
- 15 g lešnikov
- 1 rumenjak
- 1 žlička gorčice
- lešnikovo olje
- olivno olje
- balzamični kis
- sol, poper
Postopek
Mladi goveji hrbet dan ali dva pred uporabo očistimo, zavijemo v živilsko folijo in zamrznemo. Lešnike poljubno zmeljemo ali nasekljamo ter popražimo v ponvi brez maščobe.
Lešnikova majoneza
V ožjo posodo damo rumenjak in ga mešamo s paličnim mešalnikom, med mešanjem dodajamo lešnikovo olje (do želene gostote). Na koncu vmešamo še gorčico, sol in poper. Majonezo damo v dresirno vrečko in shranimo v hladilniku.
Priprava in serviranje
15 do 20 minut pred serviranjem vzamemo goveji hrbet iz zamrzovalnika. Radič oz. solato začinimo z balzamičnim kisom, olivnim oljem in soljo ter razporedimo po krožniku. Na mesoreznici goveji hrbet tanko narežemo in rezine polagamo na solato, posolimo in s pršilko dodamo še malo balzamičnega kisa. Dodamo še lešnikovo majonezo ter posujemo z lešniki in na lističe nastrganim staranim kravjim sirom.
IK sestavina
Goveji hrbet: Kmečka zadruga Sevnica