Esih flajš
chef Rok Martinčič
Sestavine
- Okisano zelje
- 50 g okisanega zelja (kisamo ga na star način v lesenih čebrih)
- 2 žlici bučnega olja
- sol, poper, česen
- Okisano zelje začinimo z oljem, soljo, poprom in česnom.
- Goveji roastbeef
- 150 g govedine
- sol, poper
- Vložena bela čebula
- za več kozarcev
- 1 l alkoholnega kisa
- 1 kg sladkorja
- 500 ml domačega bezgovega sirupa
- 1 kg bele čebule
Postopek
Goveji roastbeef
Govedino začinimo, zavijemo v folijo, vakumiramo in kuhamo 2 uri na 55 stopinjah. Nato jo ohladimo in narežemo na tanke rezine.
Vložena bela čebula
V loncu zavremo kis in sladkor ter dodamo bezgov sirup. Medtem čebulo narežemo na tanjše kolobarje. Čebulo razdelimo v sterilizirane kozarčke, zalijemo s kisom in zapremo.
Prepeličja jajca skuhamo in vložimo v kis.
Gel rumenjaka
Rumenjake zmiksamo, solimo in vakumiramo. Kuhamo jih 2 uri na 65°C.
Bučna majoneza
Majonezo pripravimo na klasičen način z rumenjaki, oljem, limoninim sokom in dodamo bučno olje.
IK sestavina
Goveji hrbet: KZ Sevnica