29. aprila 2024

Moj recept: Gostilna Jež

Esih flajš

chef Rok Martinčič

Sestavine

  • Okisano zelje
  • 50 g okisanega zelja (kisamo ga na star način v lesenih čebrih)
  • 2 žlici bučnega olja
  • sol, poper, česen
  • Okisano zelje začinimo z oljem, soljo, poprom in česnom.
  • Goveji roastbeef
  • 150 g govedine
  • sol, poper
  • Vložena bela čebula 
  • za več kozarcev
  • 1 l alkoholnega kisa
  • 1 kg sladkorja 
  •  500 ml domačega bezgovega sirupa
  •  1 kg bele čebule

Postopek

Goveji roastbeef

Govedino začinimo, zavijemo v folijo, vakumiramo in kuhamo 2 uri na 55 stopinjah. Nato jo ohladimo in narežemo na tanke rezine.

Vložena bela čebula 

V loncu zavremo kis in sladkor ter dodamo bezgov sirup. Medtem čebulo narežemo na tanjše kolobarje. Čebulo razdelimo v sterilizirane kozarčke, zalijemo s kisom in zapremo.

Prepeličja jajca skuhamo in vložimo v kis.

Gel rumenjaka

Rumenjake zmiksamo, solimo in vakumiramo. Kuhamo jih 2 uri na 65°C.

Bučna majoneza

Majonezo pripravimo na klasičen način z rumenjaki, oljem, limoninim sokom in dodamo bučno olje.

IK sestavina

Goveji hrbet: KZ Sevnica