Piščančji paprikaš po Rajhovo
chef Leon Pintarič
Recept je nastal v sklopu nagradne igre Moj recept v času pomladnega Tedna restavracij 2024 v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Sestavine
- za 5 oseb:
- 450 g piščančjega mesa brez kosti (bedrca in belo meso)
- 4 srednje velike čebule
- česen
- 2 žlici sladke mlete rdeče paprike
- ščep mlete kumine
- ščep mletega majarona
- timijan
- 1 rdeča paprika
- košček feferona
- 200 mll kisle smetane + smetana za kuhanje ter 3 žlice moke
- 2 lovorova lista
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1,5 l jušne osnove ali vode
- 90 g masla
- sol, poper
Postopek
Na maščobi prepražimo čebulo, česen in dodamo mleto rdečo papriko, nato zalijemo z jušno osnovo.
Dodamo narezano meso, košček feferona in ostale začimbe. Vse dušimo do mehkega in dodamo moko ter kislo smetano, da paprikaš zgostimo.
IK sestavina
Piščanec: Panvita, Murska Sobota