29. aprila 2024

Moj recept: Gostilna Rajh

Piščančji paprikaš po Rajhovo

chef Leon Pintarič

Recept je nastal v sklopu nagradne igre Moj recept v času pomladnega Tedna restavracij 2024 v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Sestavine

  • za 5 oseb:
  • 450 g piščančjega mesa brez kosti (bedrca in belo meso)
  • 4 srednje velike čebule
  • česen
  • 2 žlici sladke mlete rdeče paprike
  • ščep mlete kumine
  • ščep mletega majarona
  • timijan
  • 1 rdeča paprika
  • košček feferona
  • 200 mll kisle smetane + smetana za kuhanje ter 3 žlice moke
  • 2 lovorova lista
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1,5 l jušne osnove ali vode
  • 90 g masla
  • sol, poper

Postopek

Na maščobi prepražimo čebulo, česen in dodamo mleto rdečo papriko, nato zalijemo z jušno osnovo.

Dodamo narezano meso, košček feferona in ostale začimbe. Vse dušimo do mehkega in dodamo moko ter kislo smetano, da paprikaš zgostimo.

IK sestavina

Piščanec: Panvita, Murska Sobota