30. aprila 2024

Moj recept: LALU bistro

Goveji tataki

chef Marko Pavčnik

Recept je nastal v sklopu nagradne igre Moj recept v času pomladnega Tedna restavracij 2024 v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Sestavine

  • 1 kg govejega fileja z označbo “izbrana kakovost – Slovenija”
  • Ponzu omaka
  • 200 ml sojine omake
  • 200 ml mirina
  • 3 mlade čebule
  • 40 g ingverja
  • 20 g česna
  • 2 stebla limonske trave
  • 3 žlice sezamovega olja

Postopek

Za marinado damo v lonec sojino omako, mirin, narezano mlado čebulo, sesekljani ingver in česen, limonsko travo in sezamovo olje. Zavremo in kuhamo 2 minuti, nato marinado ohladimo.

Goveji file dobro očistimo ter začinimo s soljo in poprom.  Popečemo ga na zelo vroči ponvi, da je pečen na stopnji rare. Nato ga ohladimo, prelijemo z marinado in pustimo stati najmanj 2 uri ali dlje.

Meso nato narežemo na rezine in serviramo s ponzu omako, praženim sezamom in drobno sesekljanim drobnjakom.

IK sestavina

Goveji file: Kmečka zadruga Sevnica