30. aprila 2024

Moj recept: Marina Portorož

Mariniran rostbif z refoškom, paradižnikom in dimljeno skuto

chef Jernej Podpečan

Recept je nastal v sklopu nagradne igre Moj recept v času pomladnega Tedna restavracij 2024 v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Sestavine

  • za 4 osebe
  • 400 g govejega rozbifa z označbo “izbrana kakovost – Slovenija”
  • 150 g nepasirane skute
  • 100 g jajc
  • 13 g moke
  • 10 g suhega paradižnika v prahu
  • refošk, sladkor, sol, poper

Postopek

Goveji rozbif očistimo maščobe in ga začinimo s soljo, poprom in oljčnim oljem ter mariniramo 24 ur. Na hitro ga opečemo na višji temperaturi, nato ga pečemo na nizki temperaturi do središčnih 54 stopinj Celzija. 

Skuto damo na gazo in oblikujemo tanke kvadrate. Zakurimo oglje, ko se razgori, dodamo zelišča in na mrežo skuto, pokrijemo in dimimo.

Jajca, moko in suh paradižnik zmešamo. Vlijemo v sifonko, nabrizgamo v papirnat lonček in spečemo v mikrovalovni pečici, da dobimo sponge biskvit.

Refošk in sladkor reduciramo toliko časa, da dobimo gosto omako (glaze).

IK sestavina

Govedina: Mesni butik Bišteka, Sežana