6. maja 2024

Moj recept: Operna klet

Goveji tatar

chef Ian Kržmanc

Recept je nastal v sklopu nagradne igre Moj recept v času pomladnega Tedna restavracij 2024 v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Sestavine

  • za 1 osebo
  • 100 g pljučne z označbo “izbrana kakovost – Slovenija”
  • 5 g soli
  • 5 g popra
  • 10 g šalotk
  • 5 g kaper
  • 2 g čilija
  • 5 g kislih kumaric
  • 1 rumenjak

Postopek

Govejo pljučno nasekljamo na zelo majhne koščke, začinimo s šalotko, soljo, poprom, kumaricami, kaprami, čilijem in rumenjakom. Vse skupaj dobro pregnetemo. Postrežemo na popečenem kruhu in okrasimo z drobnjakom. 

IK sestavina

Govedina: Čadež d.o.o., Visoko