6. maja 2024

Moj recept: Restavracija Strelec

Češnja – mousse piščančjih jeter

chef Igor Jagodic

Recept je nastal v sklopu nagradne igre Moj recept v času pomladnega Tedna restavracij 2024 v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Sestavine

  • za 25 češenj
  • 180 g očiščenih piščančjih jetrc z označbo “izbrana kakovost – Slovenija”
  • sol, beli poper
  • 100 g mehkega masla
  • 1 žlica sesekljane šalotke
  • 1 strok sesekljanega česna
  • 1 žlica konjaka
  • 20 g starega belega kruha
  • 80 g sladke smetane
  • ščep majarona
  • 1 žlica sladke smetane
  • malinov žele

Postopek

Očiščena jetrca popečemo na 25 g masla, dodamo šalotko in česen, začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter podušimo do konca. Nato dolijemo konjak, flambiramo in ohladimo. Kruh namočimo v smetani. Namočeni kruh in 75 g masla zamešamo v jetra, začinimo z majaronom, zmiksamo, v kremo zamešamo žlico stepene smetane ter jo ohladimo.

S piščančjo kremo napolnimo majhne okrogle silikonske modelčke in postavimo v hladilnik preko noči. Piščančje kroglice nato glaziramo v malinovem želeju in “češnje” serviramo na slanem piškotu.