Osrednja regija - več kot samo prestolnica

Okusite osrednjo regijo

Ričet, janška vezivka, žabji kraki, ljubljanski štruklji, ščuka s fižolom, Stičišče regij, kultur, lahko v notranjski okusite Slovenijo v malem.

Grajski vinograd

Sredi prestolnice ima Ljubljanski grad ima svoj vinograd in klet. Pivovarna Union vas vabi na odkrivanje pridelave piva. Tudi Notranjska slovi po pridelavi raznovrstnega žganja.

Odkrijte center Slovenije

Glavno mesto vas vabi na sprehod po živahnih ulicah, kjer boste lahko opazovali arhitekturne dosežke arhitetka Jožeta Plečnika. Kulturne navdušence čaka prenovljena Cukrarna. Ljubljano iz višine budno spremlja Ljubljanski grad. Prestolnica je tudi dom glavnih muzejev in galerij v Sloveniji. V tej regiji se nahaja tudi geometrični center Slovenije, blizu vasi Vače. Od koder pa so tudi znane vaške situle. Vabijo tudi drugi gradovi kot je Bogenšperk.

Veliko zelenih površin

Že samo glavno mesto ponuja veliko odmika na zelene površine, park Tivoli vas bo z veseljem sprejel. Obiščete lahko živalski vrt, se kot vsak zaveden Ljubljančan odpravite na Šmarno goro ali na Pot ob žici. Svoje raziskovanje pa lahko nadaljujete po hribih, gozdovih, ob rekah v okolici prestolnice.

Restavracije v Osrednja Slovenija (...)