Raziščite vzhodno regijo- od Topolščice do Rogaške Slatine in od Slovenjskih Konjic do Zagorja

Okusite vzhodno regijo

Odkrivajte kulinarične bisere vzhode regije preko značilnih jedi. Gredirmarš iz Zasavja, trojanski krofi, zabeljeni hmeljevi vršički, kozjanska kruhova potica, prleška tünka, vsem poznana prekmurska gibanica, ni ga čez bujto repo ali ocvirkovo pogačo. Na Pohorju vas pričaka pohorski lonec ali bunka. Regija je bogata z najrazličnejšimi kakovostnimi sestavinami pridnih rok, ki dajejo jedem poseben pečat. Med drugim pa so destinacije povezane tudi v skupine kot so Okusi Celja in Okusi Rogle.

Zeleno zlato in žlahtna vinska kapljica

Spodnjo savinjsko dolino poimenujejo tudi dolina zelenega zlata. Med nasadi hmelja boste v Žalcu našli prvo fontano piva na svetu, ogledate si lahko manjše pivovarne kot so Clef, Green Gold in Old Franz Brewery. Med griči v Slovenjskih Konjicah pa se skriva klet Zlati grič. Ustavite se tudi v Mariboru in si oglejte najstarejšo trto na svetu.

Odkritje zgodovinske bisere in kulturne zaklade vzhodne regije.

Od rimskih naselbin do srednjeveških gradov, tradicionalnih festivalov. Zahodna regija ponuja raznolike dejavnosti na kulturnem področju. Tako vas bodo očarali Stari grad in samo mesto Celje, kjer ste lahko priča stičišču rimske naselbine in srednjeveškega vpliva Celjskih grofov. Za tiste, ki jih mika podzemlje bo odličen obisk Rudarskega muzeja v Trbovljah ali Muzeja premogovništva v Velenju. Vsako poletje za pravo izkušnjo glasbenega vzdušja ljubiteljev piva ne smete zamuditi festivala Pivo in cvetje v Laškem. Za ljubiteljev misterioznih kotičkov prav zagotovo ne smete izpustiti samostana v Žički Kartuziji ali keltskih ostankov na Rifniku pri Šentjurju. O raznoraznih žavbah vas bodo podučili v samostanu Olimje. Za ljubitelje vesolja pa bo poskrbel Center Noordung v Vitanju.

Odkrivanje regije peš, na kolesu, po vodi ali po zraku.

Za tiste, ki si želite več aktivnosti pa bodo za vas odlične terme, V vzhodni regiji jih najdemo kar nekaj, med drugim v Laškem, na Dobrni ali v Podčetrtku. Posebej znani sta še zdraviliški mesti Radenci in Moravske toplice.Zakaj bi hodili samo po tleh, ko se lahko na Rogli poleg smučanja in drugih zimskih aktivnosti, celo leto podate na Pot med krošnjami. Kdo si ne bi želel vsaj enkrat doživeti, kako se imajo ptiči med vejami dreves. Če pa vam je ljubše se lahko po dolinah zapeljete s kolesom, veliko ponudnikov vas namreč popelje tudi na vodene oglede.

Restavracije v Vzhodna Slovenija (...)