Arroi restavracija

wok’n roll nasproti blejske kremne rezine

Chef: Wangkhamsai Phalakorn

Wangkhamsai Phalakorn
Chef

Kaj je to aroi?

Če ima restavracija ime po tajski besedi, s katero v hrano zaljubljeni Tajci označijo svoje zadovoljstvo z njo – okusno, slastno, dobro -, potem to ni le obveza avtentičnosti zanjo, temveč tudi obveza obiska za njene goste. Kam bi pa šli na promenadi vsi ti turisti, če ne bi imeli wok’n rolla?! Prava ponudba za množične goste najboljše lokacije najlepšega jezera!

A Arroi ni le množična (azijska) prehranjevalnica, temveč je tudi aroi restavracija, saj bi njeni spomladanski zvitki zmagali tudi na stojnici ob jezeru, tajska pekoča tom juha z yam solato pa je celo Slovencem, ki prisegajo le na govejo juho, njam. Ne čudite se, torej, da stir-fry ni le hitro prepražen, temveč loči celo med sveto in tajsko baziliko, in se pazite, ker so kariji res z rumenim, rdečim in zelenim curryjem, saj so zato lahko malo, srednje, močno ali peklensko pekoči.

Če pa se v Arroiju, ki privlači, ker nima pizz in burgerjev, vseeno pa njegovim gostom ni potrebno jesti kranjskih klobas ali iti na kremšnito čez cesto, ne morete odločiti, ker je kombinacij, stir-fry, wok ali curry, tofu, piščanec, svinjina, govedina ali kozice, preveč, ima Arroi tudi sushi. Maki, nigiri, sašimi ali miks?

Obisk 2023


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Gre gost na Bled zato, ker bo na njegovi promenadi jedel boljše kot na Koh Samuiju? Ne, v Arroi gre zato, ker bo v tajski restavraciji ob najlepšem gorenjskem jezeru jedel boljše kot marsikje na Bledu! Čeprav je marketinško dobro, da niso le kranjske klobase in kremšnite, je kulinarično vseeno, ali je azijsko ali evropsko, pomembno je, da je aroi, torej dobro. Zato ni kriv Arroi, da je njegov kari s piranskim brancinom uspešen na Bledu, temveč Bled, da je njegova ponudba premalo aroi-okusna. Oziroma, resda smo včasih v tem prostoru jedli kar za 3 srčke, toda razveselimo se zdaj vsaj za enega!


Vinski list

sommelier Danijel Katrašnik, 60 vinskih etiket


Prostor

Z veliko teraso na promenadi, da privablja mimoidoče, in veliko jedilnico pod hotelom, da privablja turiste, je Arroi moderen, ker je zahodnjaški z vzhodnjaškimi jedmi. Umetnih dreves, zlatih okraskov in lučk je ravno dovolj, da je drugače kot drugod in podobno kot povsod, kjer so palčke ob vilicah in feferoni ob jedeh.


Posebnosti

Arroi, ki je ”show restavracija” je (tudi) prostorsko atraktiven. Ker se za vikend njegov ambient nadgradi v nočni program, v katerem za show ne skrbijo gostje in karaoke, temveč performerji in umetniki, je Arroi točno to, kar blejska promenada potrebuje v sezoni, ki se tudi zato daljša. Obiščite ga, torej tudi, ko kolona ne sega iz Lesc do Bohinja.