B-restavracija

mednarodna kuhinja z lokalnim razgledom

Slovenska cesta 59, Ljubljana, Slovenija
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Topla postelja
Komnen Bakić
Chef

20. nadstropje

Po potovanju z dvigalom, ki se pogovarja s teboj, te na vrhu pričaka gostitelj restavracije, ki te odpelje do mize. Predstavi ti tvojega natakarja in ti razkaže, navzven in navznoter, najvišji ljubljanski razgled. Skozi okna se sveti Slovenija od Triglava do Jadrana, skozi lonce in zelišča se svetijo bele kape kuharjev najboljšega ljubljanskega hotela. Dvajseto nadstropje hotela s petimi zvezdicami naredi vtis, pa četudi se zapelješ le v njegov bar!

Hotelske restavracije v 20. nadstropju so sicer povsod po svetu takšne, toda za Ljubljano je B (Bee) vseeno presežek, dodatna vrednost, posebnost, je hkrati elegantna, a s tem ne pretirava, je glamurozna, a ne prestraši.

Slovenski narezek s koruznim kruhom, počasi kuhan prekajen volovski jezik in kozji sir, ričet s prekajenim svinjskim mesom, istrski fuži s svežim naribanim tartufom, bučna rižota s pečeno raco, prekmurska gibanica … so jedi, ki ne gledajo zviška na vse pod seboj, Iberski svinjski vrat s sirno polento, pikantnim brokolijem in pečeno papriko, pečena jegulja in gomoljasta zelenjava v skorjici iz piranske soli, Black Angus file z artičokinim pirejem in na soncu sušenimi paradižniki … pa jedi, ki vidijo daleč. Na začetku je atraktiven pozdrav iz kuhinje, na koncu so mojstrske miniature iz drobnega peciva, vmes so vina na kozarec zvezdniških vinarjev in jedi z bliščem zvezdniškega chefa. B je čebela, ki cvetove izbira z očmi.

B restavracija sicer ni A, je pa najvišja in to imajo radi njeni mednarodni gostje, ki so tukaj zaradi najboljšega hotela v Ljubljani, zato v njegovem 20. nadstropju ne pričakujejo svoje najboljše ljubljanske večerje, in domači gostje, ki so prišli iz radovednosti, zato jim je pomembna višina restavracije, ne pa višine njene kuhinje. Gre, skratka, za doživetje!


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Pričakujte lep ljubljanski razgled, prestižni hotelski glamur in atraktivne chefovske jedi.


Vinski list

število vinskih etiket: 70
hišni vinar: Jakončič


Prostor

Mize, stoli, zofe, pogrinjki, jedilni servis, odprta kuhinja, veličina in višina …, vse je na svetovni, ne ljubljanski, ravni. Zvečer, v igri svetlobe, ogledal in razgleda, je to še bolj izrazito.


Posebnosti

Michelin Plate
hotel InterContinental*****