Grad Otočec

sodobna kulinarika v grajskem ambientu

Grajska cesta 2, Otočec, Slovenija
Rad vrhunsko jem
Tradicija in sodobnost
Izlet in doživetje
Topla postelja

Grajska degustacija ob Krki

Čez leseni most in zeleno reko je z avtoceste le skok do grajskega parka, v katerem je za debelimi kamnitimi zidovi skrita restavracija, v žlahtnem masivnem lesu, z globokimi usnjenimi fotelji, visokimi okni s pogledom na zeleno rečno lepotico, kovinskimi podkrožniki, orhidejami in obiljem natakarjev na marmornih tleh.

Tatarski biftek gladijo pire zelene, marmelada rdeče čebule, majoneza oljčnega olja. V blagi koromačevi juhi plava dimljena postrv z ikrami. Da kraljeve rakovice s korenjevim pirejem niso presladke, jih osvežujejo citrusi. Pečena goveja zarebrnica je v zeliščni omaki s krompirjem na tri načine. Uvertura k sladici, šarloti z okusi sivke, robid, figovega domačega sladoleda, je starani ovčji sir. Veliko okusov, tekstur, oblik, barv, a tudi veliko skupnega, tradicija, letni časi, strast do kuhanja, sodobne ideje in, seveda, Krka ter njen otok z gradom.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Po chefovem pozdravu in dišeči košarici kruha sledi sodobno grajsko nadaljevanje z dolenjskimi sestavinami! Naj vas jedilni list ne zavede, raje vprašajte, kaj vam chef lahko danes pripravi.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

36 €

5 hodov

55 €


Vinski list

sommelier: Miha Uršič
število vinskih etiket: 130


Prostor

pravi grad, z reko in vsem grajskim bliščem


Posebnosti

Michelin Plate
član združenja Relais & Chateaux
grad Otočec, Krka, otok