Grad Otočec

sodobna kulinarika v grajskem ambientu

Grajska cesta 2, Otočec, Slovenija
Rad vrhunsko jem
Tradicija in sodobnost
Izlet in doživetje
Topla postelja
Dejan Mišković
Chef

Grajska degustacija ob Krki

Čez leseni most in zeleno reko je z avtoceste le skok do grajskega parka, v katerem je za debelimi kamnitimi zidovi skrita restavracija, v žlahtnem masivnem lesu, z globokimi usnjenimi fotelji, visokimi okni s pogledom na zeleno rečno lepotico, kovinskimi podkrožniki, orhidejami in obiljem natakarjev na marmornih tleh.

Tatarski biftek gladijo pire zelene, marmelada rdeče čebule, majoneza oljčnega olja. V blagi koromačevi juhi plava dimljena postrv z ikrami. Da kraljeve rakovice s korenjevim pirejem niso presladke, jih osvežujejo citrusi. Pečena goveja zarebrnica je v zeliščni omaki s krompirjem na tri načine. Uvertura k sladici, šarloti z okusi sivke, robid, figovega domačega sladoleda, je starani ovčji sir. Veliko okusov, tekstur, oblik, barv, a tudi veliko skupnega, tradicija, letni časi, strast do kuhanja, sodobne ideje in, seveda, Krka ter njen otok z gradom.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Po chefovem pozdravu in dišeči košarici kruha sledi sodobno grajsko nadaljevanje z dolenjskimi sestavinami! Naj vas jedilni list ne zavede, raje vprašajte, kaj vam chef lahko danes pripravi.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

36 €

5 hodov

55 €


Vinski list

sommelier Miha Uršič
130 vinskih etiket


Prostor

pravi grad, z reko in vsem grajskim bliščem


Posebnosti

Michelin Plate
član združenja Relais & Chateaux
grad Otočec, Krka, otok