Restavracija hotela Evropa
urbana sredozemska kuhinja
Jan Resnik
-
Krekov trg 4, Celje, Slovenija
-
ponedeljek - sobota 14.00 - 22.00
-
nedelja in prazniki 14.00 - 21.00
-
+386 (0)3 426 9606
-
www.hotel-evropa.si
-
info@hotel-evropa.si
Za oči in usta
Te jedi so, enostavno, v naših krajih priljubljene. Pa še na takšnih krožnikih, da so za natakarje pretežki, za mize pa preveliki. Toda, v Evropi vsak hod opazi, da se chef tukaj ne zaustavi. V juhi ni le potopljeno, pač pa tudi ocvrto, na lovkah ni le prežgan, temveč rožmarinov in dimni vonj, marelična marmelada nežno zapeče po čilijih, popečena polenta pa je kiparski izdelek. Če že riba, potem drugačna! Ker kovač, potem na češnjevem lesu in z zelenega šamotnega žara.
Sicer je porcelan velik, toda na njem je tudi dovolj okusa, tako za oči kot usta. V ”jajcu” dopoldan zakurijo, zvečer si pogrejejo roke, vmes pa pod pokrovom ne gori, temveč se dimi in sopari.
Rad Dobrojem priporoča
Evropa ne tekmuje s celjsko gostinsko povprečnostjo, temveč tudi kulinarično upravičuje svoje ime.
Jedilni list
4 hodi
30 €
5 hodov
40 €
Vinski list
število vinskih etiket: 60; hišna vina prihajajo iz kleti Čurin-Praprotnik, gostje pa najraje posegajo po znanih imenih: Verus, Batič, Kristančič, Jakončič, Erzetič.
Prostor
kombinacija srednjeveškega stolpa in hotelskega blišča
Posebnosti
Hotel