Hotel Planinka

ambiciozna zgornje-savinjska kuhinja

Plac 7, Ljubno ob Savinji, Slovenija
Rad vrhunsko jem
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Topla postelja
Luka Peternel
Chef

Za ribiče, skakalke in dobrojedce

Če se ne bi videlo na skakalnice, bi bilo kot sredi Bruslja, s črnimi tartufi vred. Čeprav ste sredi Ljubnega, kjer je bil še pred leti stari hotel zaprt in je do tja cesta še vedno ozka, zavita in odmaknjena, ne sklepajte prehitro in ne prepustite se povprečnosti. Če v Savinjski dolini ne bi bilo toliko zdrave podjetnosti, potem vas ne bi imela svetovnega pokala, reka ne ribičev iz vsega sveta in tovarna ne največ robotov na svetu. Zato se ne čudite, kaj vse in kako je na vašem krožniku, temveč raje le uživajte. Takšnih kulinaričnih presenečenj je, namreč, malo! In tam naokrog se dogaja! Niso le ženski skoki in flosarski bal, v Planinki so ribiči, ki lovijo na Alaski, v Patagoniji in na Savinji, v Nazarjah BSH, ki ima 53 tisoč zaposlenih, izdeluje male gospodinjske aparate za ves svet, brez zobatih obročev iz KLS Ljubno pa bi obstali motorji največjih avtomobilskih znamk.

Planinka je vsemu temu ”le” dodala svojo podjetnost in izkoristila prijateljstvo z Italijanom, ki ima rad slovenska vina. Planinka je hotel za ribiče, poslovneže, smučarske skakalke in dobrojedce ter slaščičarna za domačine. Zato so domači žlinkrofi polnjeni s prekajenim mesom, domači ravioli pa potreseni s svežimi črnimi tartufi, zato je ob zgornjesavinjskem želodcu še mohovt in po francosko obloženih račjih prsih še nastrgan pikantni švicarski sir, zato je pozdrav kot v vrhunski restavraciji, slovo pa kot na gostiji.


Fotozgodba

Obisk 2019


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Planinkin ”selection menu” popestri muharjenje, proslavi podpis pogodbe, širi dobrojedsko konkurenco ob Savinji in kliče v Ljubno, tudi ko tam ni smučarskih skokov in flosarskega bala.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

33 €

4 hodi

41 €

5 hodov

49 €

6 hodov

57 €

7 hodov

66 €

8 hodov

75 €


Vinski list

število vinskih etiket: 200+
sommelier: Tomaž Žerovnik
hišni vinar: Marjan Simčič


Prostor

Kombinirajte svojo najlepšo obleko z novo Planinkino jedilnico.


Posebnosti

prenočišča in slaščičarna