JAZ by Ana Roš

kaj in kako Ana Roš rada je vsak dan

Chef: Ana Roš
    Knafljev prehod, Ljubljana

Cena menija TR

32 €

Odpiralni čas v TR
  • petek, sobota, ponedeljek, torek, sreda, četrtek: 12:00 - 00:00
  • nedelja: zaprto
Rezervacije

Vse rezervacije so že zasedene.

Že zasedeno
Termini za rezervacije
petek, sobota, ponedeljek, torek, sreda, četrtek: 12:00 - 00:00

Meni

Pozdrav iz kuhinje: Brioš s kremo Tolminskega sira
Buča različnih tekstur, kostanj, piščančji jus in kombucha
Počasi pečena divjačina z gobami in hrenom
Kruhov sladoled, arašidov drobljenec, miso karamela in sliva
V meniju je vključeno živilo iz govejega in perutninskega mesa, mleka, mlečnih izdelkov ali/in sadja z znakom »izbrana kakovost - Slovenija«.
Promocija »izbrana kakovost - Slovenija« vzpodbuja uporabo lokalnih živil slovenskega porekla.

Lokalni dobavitelji
Sadje in zelenjava: Kmetija Dovč, Ljubljana(tržnica)

Ana Roš
Chef

Nobenih zapletenih tehnik, nobenih stranskih učinkov, nobenih dolgih pripovedk. Zgolj sestavine, zgolj tri, največ štiri, zgolj lokalno, sezonsko, odlično.


Jej mladostno*!

Kaj bi raje? Enkrat jedli v Hiši Franko ali vsak dan jedli v JAZ by Ana Roš? Vprašanje je retorično, saj ne pozna pravega odgovora. Vseeno pa najboljše odgovori na vprašanje, kaj je JAZ? Sam(a) namreč pravi, kaj ni: ni bistro in noče biti fine dining. Kaj, torej, je? Ljubljanska gostilna Ane Roš, v kateri bi najboljša chefinja na svetu najraje jedla vsak dan, a ne more, saj si preveč ljudi na svetu želi vsaj enkrat v življenju jesti v Hiši Franko.

V Hišo Franko greš, če imaš ‘srečo’ … V JAZ pa greš, če si lačen! Prvič greš, seveda, zaradi Ane Roš. Četudi nimaš dovolj sreče, veš vse o njenih zvezdicah in slavi. Zato v centru Ljubljane poiščeš ”skriti” Knafljev prehod, saj želiš okusiti vsaj nekaj, kar ima oznako by Ana Roš. Potem pa se vračaš, saj si že prvič spoznal, da si srečen lahko dejansko vsak dan, ne pa le včasih. Če vsak dan dobro ješ!

Čeprav je JAZ by Ana Roš, je pravzaprav JAZ za Ano Roš. To je dehteče cvetje na steni in na uniformi prinašalca zakladov. To sta velik šopek na dolgi mizi in veliko ogledalo na nasprotni strani. To so visoki stoli, ki gledajo kuharju pod prste, in majhne mize, ki jih za dunajce ni potrebno pogrniti. To je spisek želja, ki jih izpolnjujejo povsod in vsi, a si jih ravno zato želimo zaman. To so le tiste jedi, ki jih vsi poznano, a jih le malokdo zna res dobro skuhati. Zato se jih je zdaj v slogu neustavljivega borca lotila še močna in izklesana osebnost, ki sledi svojim načelom , zato je ni strah povedati, kaj si želi in ima rada – vsak dan. “Call me young dining”, pravi Ana*.

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Kaj in kako Ana Roš rada je vsak dan? To je JAZ! Kaj in kako Vi radi jeste vsak dan? Na to vprašanje JAZ odgovori tako, da je preprosto dobro (1 srček), toda s chefom, ki pa svoj jaz podreja jazu gostov (2 srčka), in, predvsem, by Ana Roš, ki pa svojih treh zvezdic seviču, valdorfski, rostbifu, pašti, rižoti, pastramiju, dunajcu ne dodaja zaradi svoje slave ali nečimrnosti, temveč zaradi naše in vaše – lakote. Želi si, namreč, da bi vsi vsak dan jedli le dobro in pri tem uživali – za 3 srčke.


Vinski list

sommelier Urban Lukan, 145 vinskih etiket, 27 vin na kozarec


Prostor

Tako kot jedi je tudi ambient Jaza – by Ana Roš, torej ves čas hkrati boža in izziva, zato je mladosten in cvetoč, nostalgičen in eleganten, udoben in praktičen, poln in intimen, hotelski in braserijski, slovenski in svetovljanski, za 2, 4, 6, 10, za vse. Pomemben del ambienta je tudi glasba, ki spremlja jedi in skrbi za prijetno vzdušje.


Posebnosti

Ana Roš, najboljša chefinja na svetu (leta 2017); Hiša Franko 3 Michelinove zvezdice