Restavracija Julijana

visoka kuhinja za chefovo mizo ob jezeru

Chef: Simon Bertoncelj

Simon Bertoncelj
Chef

Simon Bertoncelj ne varčuje! Ko kuha, je perfekcionist, ko zlaga na krožnik, izbira le najboljše in rad pokaže, kar se je naučil pri Gordonu Ramsayu, Marcu Meurinu, Bobbyju Bräuerju in na kuharskih olimpijadah.


Med slavnimi, osebnostmi in sestavinami

Najboljši blejski hotel so obiskali že vsi, od bivšega našega Tita do bodočega ameriškega predsednika … Razen Vas! Nič čudnega, da grand hotel Toplice v svojo Julijano vabi s temi besedami: ”Razvajajte se kot kraljeve družine in svetovni zvezdniki – poskusite menije, ki so jih jedle znane osebnosti!”

Kolikokrat ste bili že čisto zraven na kremni rezini, pa si niste upali niti pokukati z blejske promenada skozi polkrožno vrtno krilo Velikega hotela? Kolikokrat ste za večerjo v restavraciji, v katero ste si upali, plačali več kot za pet Julijaninih hodov med slikami kronanih glav in luksuznimi sestavinami chefovih krožnikov? Vsaka številka, ki je večja kot nič, je zadosten razlog, da odpravite takšne zmote. Pa četudi ni vsak teden – Teden restavracij!

Resda je z balkona velike suite s starimi pipami in svežim sadjem, s široko posteljo in velikimi omarami, najlepši in neokrnjen pogled na Otok in Grad, a saj je dovolj že, da se le za en večer nagradite. Julijana ima sicer malo miz (20 sedežev) in velik steber, toda za Vas pogrnejo tudi sredi velike kuhinje! Ko bodo drugim gostom v jedilnico blejskih Toplic odnašali hotelske menije, bodo vam kot posebnemu gostu prinašali to, kar se je simpatični mladi chef Simon Bertoncelj naučil pri Gordonu Ramsayu, Marcu Meurinu, Bobbyju Bräuerju in na kuharskih olimpijadah.

Srebro podkrožnikov, pozlata svečnikov, teža prtov, lesk lesa in bogastvo vitrin se ne razlikujejo od pogrinjka, ki vsakemu omizju nameni lasten hlebec kruha, tako svež, da ni več vroč, tako mehak, da vpije več vrst masla in veliko besed, ki sestavljajo chefove jedi, in prav nič ne odstopa od chefovega pozdrava, ko najprej osebno pove, nato pa v čolničastem porcelanu še pokaže, kaj zna. Spužvast zeliščni kruh, zelenjavno-barvna krema, brezhibno oblikovana raviola, sipin čips, izbrane solatke so prav toliko sodobne kot tradicionalne.

Preberite še

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Začnite za chefovo mizo v kuhinji (pravočasno rezervirajte!), nadaljujte pa s chefovim menijem za elegantno pogrnjeno mizo s pogledom na jezero v jedilnici najboljšega blejskega hotela.


Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

66 €

5 hodov

80 €

6 hodov

90 €

8 hodov

104 €


Vinski list

sommelier Amir Dizdarević, 250 vinskih etiket


Prostor

majhna in elegantna restavracija, terasa med zelenjem tik ob jezeru


Posebnosti

Priporočilo Michelin
Grand hotel Toplice