Restavracija Planinka

vrhunska zgornje-savinjska kuhinja

Chef: Luka Peternel

Luka Peternel
Chef

Za ribiče, skakalke in dobrojedce

Če se ne bi videlo na skakalnice, bi bil stari hotel najbrž še vedno zaprt. Odkar pa je novi hotel odprt, se v Ljubno ne hodi le enkrat letno na skoke, temveč čim bolj pogosto na Alpski meni!
Čeprav je do tja cesta še vedno ozka, zavita in odmaknjena, je v Zgornji Savinjski dolini toliko zdrave podjetnosti, da niso le ženski skoki in flosarski bal, temveč ima Ljubno svetovni pokal, Savinja ribiče iz vsega sveta, ”vaška” tovarna pa največ robotov na svetu. Zato se ne čudite, ker na Placu nasproti cerkve kar v izložbi še svetovno okušate. Takšnih kulinaričnih presenečenj je, namreč, malo!
Planinka je hotel za ribiče, ki so na Savinji tako doma kot na Aljaski in v Patagoniji, poslovneže, ki v KLS Ljubno nabavljajo zobate obroče za motorje največjih avtomobilskih znamk, smučarke, ki tukaj skačejo najraje na svetu, in turiste iz vsega sveta, ki od tukaj odkrivajo eno najlepših slovenskih dolin. Toda Planinka je tudi restavracija za dobrojedce, saj se tukaj je najbolj fino v Zgornji Savinjski dolini! Zato so v Planinki zadovoljni vsi, ”zaspani”, ker so šli spat s kar tremi srčki, in ”fini”, ker se po takšnem alpskem doživetju najboljše spi.

Obisk 2021

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Ker je iz hrustljave kože škrnicelj s šparglji in jagodami, je lahko nežna postrv iz Savinje v omaki iz žafrana, mete in malin. Ker je srnin tatar posladkan z ananasovim džemom, so hrustljave rolice prekajenega mesa in ocvirkov z jabolčno kremo. Ker je smuč s čemažem, je ob njem bučni štrukelj z mangom. Ker je jagnječja zarebrnica v skorjici bučnih semen, je zraven dovolj sivkine in mesne omake. Ker je iz čokolade le polkrogla z jagodnim nadevom, je dovolj prostora za mentolov sorbet, po njem pa še za čokoladni tartuf. V Planinki je alpsko na svetovljanski način.


Jedilni list

Alpski meni

4 hodi

45 €

5 hodov

55 €

6 hodov

65 €


Vinski list

število vinskih etiket: 200+
sommelier: Tomaž Žerovnik
hišni vinar: Marjan Simčič


Prostor

Izbirajte sredi vasi, med izložbo, belo in rdečo jedilnico, povsod je elegantno, toda domačno.


Posebnosti

prenočišča