Restavracija Topli val
morski val izpod planin
- torek - nedelja 12.00 - 22.00
- ponedeljek zaprto
- T: +386 5 389 9300
- E: info@hotelhvala.si
- www.hotelhvala.si
Gorazd Marksl
Morska kuhinja z lokalnim valom
Po dnevu polnem posoškega adrenalina se gostje iz vsega sveta zapodijo in razporedijo po gostilnah in restavracijah turističnega kraja, ki ima čisto v centru hotel Hvala, z morsko teraso na pločniku glavne ulice. Topli val ima pod našimi najvišjimi gorami 50-letni sloves ene najboljših slovenskih morskih restavracij! Ne čudite se, torej, če srečate Ano Roš, ki tukaj redno rada dobro je …
Topli val je osvežitev! Ne le zaradi svežosti morskih sestavin, temveč tudi zaradi njihove obdelave. Ko nas sodobni chefi vedno bolj obremenjujejo s sodobnimi, tehnološkimi, oblikovalskimi in populističnimi domislicami, mladost tretje generacije morsko-specializiranih Hval, brata Žiga in Nejc, te modne bravure preprosto dobro ignorira, saj ve, da kakovost sestavin potrebuje le dvoje, čim več prostora na mizi in čim manjši kuharjev ego.
Res je sveže iz morja in res ne kašlja in kiha iz hladilnika. Zato izkušeni morski chef Gorazd Marksl ne komplicira, temveč morski piš, ki je pod gorami vedno svež, pri mizi raje prepusti le dvema obratoma več kot meter dolgega poprovega mlina, ki je zato družinska zapuščina. Prepričajte se ob ostrigah in srčankah na ledu, mešanih školjkah v sopari, jastogu v pašti in ribah v ”Danes imam sveže” ribiški sreči.
Rad Dobrojem priporoča

Obvezno za ljubitelje morskih jedi na koncu najdaljše vijugave ceste ob najbolj deroči reki v Sloveniji! Tako za tiste, ki med gorami iz navade ne morejo brez ribe na lešo, kot za one, ki na morski promenadi iz previdnosti ne naročajo surovih karpačov v citrusni marinadi. Topli val ima dobre zveze na celi jadranski obali, vešče roke v kuhinji in mlada gostitelja na lepo pogrnjeni terasi, kjer se je ob morskih jedeh in kobariških štrukljih dobro prepustiti tudi izbrani in mednarodni vinski spremljavi. In obvezno za obiskovalce Hiše Franko, ki jim je v Starem selu predobro in predaleč, da ne bi tudi prespali. Drugi dan se prileže preprosto dobro sredi Kobarida!
Jedilni list
Hladne predjedi
13 € - 35 €
Tople predjedi
8,50 € - 15,80 €
Glavne jedi
12,50 € - 35 €
Sladice
8,50 € - 9,50 €
Vinski list
Mladi sommelier Žiga Hvala je svojim prijateljem iz Brd na vinski karti in v čebru na ledu dodal tudi mladostno-radovedno mednarodno ponudbo, ki pa ni običajno-generična, temveč odkriva manj znane dežela, vinarje in vina. 210 vinskih etiket
Prostor
terasa ob glavni ulici, tople barve in slike v restavraciji, beli pogrinjki in črni predpasniki
Posebnosti
hotel Hvala