Restavracija Topli val
morska kuhinja izpod planin
Gorazd Marksl
-
Trg svobode 1, Kobarid, Slovenija
-
torek - nedelja 12.00 - 15.00
-
18.00 - 22.00
-
ponedeljek zaprto
-
+386 (0)5 389 9300
-
www.hotelhvala.si
-
info@hotelhvala.si
Morska kuhinja z lokalnim izročilom
Po dnevu polnem posoškega adrenalina se gostje iz vsega sveta zapodijo in razporedijo po gostilnah in restavracijah turističnega kraja, ki ima čisto v centru hotel Hvala, z morsko teraso na pločniku glavne ulice. Topli val ima zgodovino restavracije, ki je nekoč slovela kot najboljša slovenska kontinentalna ribja gostilna. Po nekaj poslovno razburkanih letih je spet v družinskih in mladih rokah, ki vedo, da kakovost sestavin potrebuje le dvoje, čim več prostora na mizi in čim manjši kuharjev ego. Res je sveže iz morja in v kuhinji res ne komplicirajo – prepričajte se ob ostrigah in mešanih školjkah v sopari.
Rad Dobrojem priporoča
Za ljubitelje morskih jedi. Tako za tiste, ki tudi med gorami ne morejo brez buzare, kot za one, ki na morski promenadi ne naročajo surovih školjk in rakov. Topli val ima dobre zveze na obali, vešče roke v kuhinji in zgovorna gostitelja na terasi.
Jedilni list
3 hodi
38 €
4 hodi
50 €
Vinski list
število vinskih etiket: 90
sommelier: Žiga Hvala
Prostor
terasa ob glavni ulici, tople barve in star šivalni stroj v restavraciji
Posebnosti
hotel Hvala