Restavracija Topli val

morska kuhinja izpod planin

Trg svobode 1, Kobarid, Slovenija
Tradicija in sodobnost
Morje in reke
Topla postelja
Gorazd Marksl
Chef

Morska kuhinja z lokalnim izročilom

Po dnevu polnem posoškega adrenalina se gostje iz vsega sveta zapodijo in razporedijo po gostilnah in restavracijah turističnega kraja, ki ima čisto v centru hotel Hvala, z morsko teraso na pločniku glavne ulice. Topli val ima zgodovino restavracije, ki je nekoč slovela kot najboljša slovenska kontinentalna ribja gostilna. Po nekaj poslovno razburkanih letih je spet v družinskih in mladih rokah, ki vedo, da kakovost sestavin potrebuje le dvoje, čim več prostora na mizi in čim manjši kuharjev ego. Res je sveže iz morja in v kuhinji res ne komplicirajo – prepričajte se ob ostrigah in mešanih školjkah v sopari.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Za ljubitelje morskih jedi. Tako za tiste, ki tudi med gorami ne morejo brez buzare, kot za one, ki na morski promenadi ne naročajo surovih školjk in rakov. Topli val ima dobre zveze na obali, vešče roke v kuhinji in zgovorna gostitelja na terasi.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

38 €

4 hodi

50 €


Vinski list

število vinskih etiket: 90
sommelier: Žiga Hvala


Prostor

terasa ob glavni ulici, tople barve in star šivalni stroj v restavraciji


Posebnosti

hotel Hvala