Restavracija Vander

moderno, urbano in z dizajnom

Chef: Luka Železnik

Luka Železnik
Chef

Urbani resort

Na ljubljanski obali je veliko gostiln in polno turistov, a Vander je ”skrit” v ozki ulici in zato je ”skrivni” namig za vse tiste, ki nočejo biti tam, kjer so vsi, ker nočejo jesti, kar ponujajo povsod. Francoska zgodba je končana, prišla je nova ekipa, z novim zagonom in novimi idejami. Sedanji Vander ne kopira prejšnjega, hkrati pa sedanja drugačnost ne odganja nekdanjih gostov. Še vedno Vander ni le butični hotel, temveč je tudi butična restavracija!

Seveda pa ima tudi Vander izhod na obalo in zato svoj bistro in tapas del, toda z njim je pridobila tudi restavracija, ki je zadihala, ko se ji je odprla stena, značilni interjer, z mozaikom, barvami, fotelji, steklom, kovino, usnjem pa je ostal.

”Trudimo se, želimo biti posebni, drugačni, takšni kot je tudi hotel, zato tudi posebnosti, pavlova, črni angus, avstralski pridih, posebna slovenska vina, rumi …” je dobra usmeritev!

Jedi so eklektične, saj je lastnik Avstralec, chef pa mlad, toda hkrati so tudi slovenske in celo tradicionalne, saj so iz svežih sestavin in niso klasične. Zato je pujs divji, piščanec domač, ribeye avstralski, a s slovensko spremljavo, hobotnica jadranska in riba divjak.

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Tako blizu množici, pa vseeno skriven kotiček ob Ljubljanici za drugačno kosilo in romantično večerjo. Ob majhnem bazenu je na strehi intimna terasa, za power zajtrk, poslovni dogovor ali večerni party, v kleti pa je avstralski lastnik zbral najboljše s svetovnih potovanj in največ iz Slovenije.


Vinski list

sommelier Leon Furman, 160 vinskih etiket


Prostor

Dizajn hotela nikogar ne pusti hladnega, zato je tudi restavracija geometrijskih oblik in svetlikajočih se materialov.


Posebnosti

Michelin Plate
Vander Urbani Resort z 20 sobami