Ocena: 2 srčka
Na Terasi je dobra volja zaradi zadovoljne sitosti bolj pomembna od občutka vrhunskega doživetja zaradi srčkov. Prvič zaradi specializacije, saj ima pri ribjih jedeh večina svoje favorite in ni pripravljena na izlete v neznano, drugič pa zaradi lokacije, saj v Mariboru, ob Dravi in na hotelski terasi tudi zahtevnejši gostje ne pričakujejo najboljšega, temveč ”le” boljše kot marsikje. Zato je izlet s panoramskim dvigalom z gladine Drave do globin Jadrana doživetje, a ne, ko vidiš, da imajo toliko jastogov, temveč, ko zadiši z žara.
Ocena: 2 srčka
Morske jedi dravskega chefa, ki ga mariborski ljubitelji plimovanja poznajo še iz Novega sveta, ptujski pa iz Ribiča, so kombinacija tradicionalne morske iskrenosti in sodobne chefovske interpretacije.
Ocena: 2 srčka
Chefovska izvedba ima sicer rada penaste teksture in barvite kombinacije in resda moraš imeti jastoge res rad – ali pa se ti ne smejo preveč smiliti -, toda Hiša jadranske kuhinje je zaradi ostrig, ki so začinjene z morjem, jastogove juhe, ki je tukaj to, kar je povsod goveja, raviolov, ki so polni škampov, vseeno ali so kuhani, soparjeni ali ocvrti, in, predvsem, divjakov, ki so dovolj veliki, da so njihovi fileji namesto steakov, njihove kosti pa namesto rebrc, zgodba prava, pa čeprav pod njo teče Drava, saj morsko vsi pečejo, a zelo malo jih to počne (tako) specializirano in kuharsko (dovolj) resno.
Pozdrav
Tunina krema, špargljeva espuma, surov marinirani škamp, okisana ajdova kaša, krema rdeče pese, stebelna zelena, fižol. Pravilno, da pozdrav pove že vse … Chefovska izvedba, ki ima rada penaste teksture in barvite kombinacije, jadransko kuhinjo dobro kombinira s pohorskim razgledom.
Ostriga
Začinjenost z esenco limone in pomaranče pušča ostrigi njeno bistvo – morsko svežino. Vse, kar kuhar naredi, se dogaja naokrog, torej na krožniku, ki razveseli oči. Po svoje dobiš dve jedi, zelo prvinsko in kakovostno ostrigo, ki jo z veseljem popiješ, in okraske, ki jih z veseljem pomažeš s kruhom.
Tuna
Tatar jadranske tune je rahlo zabeljen s sojino omako in prekrit z ribanci ”zažganega” masla. Ob hrustljavih oreških in divje-surovi čebuli tudi tukaj dodatki tvorijo dodatno ”jed”, v kateri ob lisičkah izstopa jastogova espuma, ki pa se zatem prerada ponavlja.
Jastogova juha
Izpod krožnika s pokrovom zadiši dim češnjevega lesa. Raviol je polnjen z jastogom. Ko ga natakar prelije s krepko, esenčno, prepoznavno jastogovo juho, z dna priplavata še jastogova espuma in jadranska kozica, da hišna juha upraviči velik bazen z jastogi, ki čakajo na hiter konec.
Tartufi
Frtalja s črnimi tartufi – ker je poletje čas, ko se lahko tartufov tudi količinsko najemo, hkrati pa so črni veseli tudi toplote.
Ravioli
Na Terasi moraš imeti jastoge pač rad, saj so še ob škampovih raviolih, v (spet) reducirano krepki jastogovi omaki, z radodarnim dodatkom debelih škampovih repov. Hišna jed, ki jo upravičeno priporočajo.
Jastog
Polovica (manjšega) jastoga (250 gramov) na chefov način, na zapečenih špagetih, servirano v (po)bakreni ponvi. Zaradi tega, kajne, se gre na dravsko Teraso! Da se od njegovih klešč posloviš, ko še ščipajo, in se ga lotiš s svojimi, ki ”špricajo” do sosedov. Če ribe, potem si jih najprej oglejte, kako so divje, velike in svetleče, če jastogi, potem jih sami potegnite iz velikega bazena. Za to, kar imajo drugi le za slikanje, je Terasa specialist!
Brancin
File jadranskega divjega brancina, kremna polenta, ocvrt raviol z rakci, četrtič jastogova espuma. Jastog je za enkrat, brancin za vedno. Veliko je barv, oblik, tehnik, sestavin na chefovih krožnikih, toda ob vsem tem je bistvo Terase (kot jadranske kuhinje nasploh) še vedno v vonju divje ribe na vročem žaru!
Tiramisu
Čokoladni ”tiramisu” z jagodami. Vizualno lepa slaščičarska sladica, ki bi pod drugim imenom in v kavarni zaradi svoje fotogeničnosti dobivala všečke, po iskrenosti jadranske kuhinje provocira z ”neiskrenostjo” tiramisuja.
Karamela
Slana karamela s čokolado, malinami, orehi in sorbetom jurke. Ker je Terasa tudi kavarna in lounge.
Cocktaili
Za posebnost (in za hrabre) Terasa k morskim ”delicijam” ponuja tudi spremljavo jedi s hišnimi cocktaili, med katerimi sladice spremlja kavni martini.
Pri vinih Terasa ni morska, temveč štajerska. Za vinsko spremljavo je na kozarec 17 vin.