City Terasa

izlet z dvigalom z gladine Drave do globin Jadrana

Ulica kneza Koclja 22, Maribor, Slovenija
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Morje in reke
Davorin Verlič
Chef

Najlepši chefov razgled

Ker ima toliko Slovencev rado morje in vse morsko, imamo veliko gostiln, ki kuhajo in pečejo tudi morsko, toda posledica je, da jih preveč premalo ve – prvi, kaj jejo, drugi, kaj kuhajo. Na Terasi, čeprav je nad Dravo in gleda na Pohorje, pa je Jadransko morje v bazenu in sveže-divje na ledu, zato se na Terasi z jastogom slikaš, ko še miga, ribe pa vohaš šele, ko se pečejo. V tem je glavna razlika med vsemi in specialisti! Velja tako za goste, ki se v peto nadstropje mariborskega hotela s panoramskim dvigalom ne vozijo na patagonske lignje, kot za chefa Davorina Verliča, ki ne skriva, da ga ob Dravi navdihuje Jadran, zato na sončni terasi ne taja, temveč, medtem ko slika, peni, kombinira, sestavlja in ustvarja, predvsem peče. City Terasa je najboljša morska restavracija na Štajerskem.

City Terasa je za turiste in poslovneže, ki dobijo vse pod isto streho, saj si iz Cityja ogledajo mesto, s Terase pa vidijo tako Pohorje kot morje. Za Mariborčane, ki jim za lep razgled, urbano vzdušje in priljubljene okuse ni potrebno z Lenta. In za jastoge.


Fotozgodba

Obisk 2020


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Če ribe, potem si jih najprej oglejte, kako so divje, velike in svetleče, če jastogi, potem jih sami potegnite iz velikega bazena. Za to, kar imajo drugi le za slikanje, je Terasa specialist! Cenite, torej, da lahko parkirate in se razglednim dvigalom odpeljete nad dravski most, kjer boste imeli sredi mesta mir in hotelsko udobje, pred seboj Pohorje, za seboj pa morski bazen.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

8 hodov

93 €


Vinski list

sommelier: Mitja Rambaher


Prostor

Hotel je sodoben, v centru in ob Dravi, restavracija je z enajstimi mizami ločena od hotelske, terasa z morskim bazenom je razgledno obrnjena proti Pohorju.


Posebnosti

Hotel City Maribor****