Marica
Hiša ima dve ulici in vsaj pet vrat, izza katerih gostoljubje vabi z domačnostjo, tradicijo, pršutom in vinom, toda v kuhinji je tudi chef, ki nonine recepte, briške običaje in hišne mesnine dopolnjuje še s svojimi idejami.
Pršut
Pršut, zorjen in sušen tudi več kot štiri leta in iz najdebelejših tac, je na roko rezan, zato se ga je najboljše tako tudi lotiti, z rokami, v eni je feta, ki se mastno trga, v drugi pa kozarec, ki lepo splakne.
Pozdrav
Ker se pršut še reže, je za pozdrav že narezan mladi sir, mariniran v olju in začimbah.
Juha
Špargljeva kremna juha. Preprosta, ker gostilne ni brez juhe, pomladi pa ne brez špargljev.
Narastek
Zeliščni narastek s kremo kobariškega sir. Ker ga ne pričakuješ, srček ni le zato, ker je vse dobro in kot si želiš, temveč tudi zato, ker je kaj še boljše.
Njoki
Domači njoki none Marice s paradižnikom in pršutom. Zato, da veš, kaj je čaka, ko se vrneš. Zato, čim prej.
Fregola
Fregola s šparglji, popečen pršut, parmezanov mousse s timijanom. Chefu bi bilo dolgčas, če bi le ponavljal. Včasih komaj čaka, da se zamenja letni čas.
Taljata
Taljata govejega fileja na solatni posteljici s parmezanom in praženim krompirjem. To zagotovo ni najboljša taljata. Toda v tistem trenutku je ni boljše!
Kotlet
Telečji kotlet na žaru in pražen krompir. Ko je meso (tako) dobro, ga mora žar le hitro oplaziti.
Pita
Hruškova pita. Domača, s klicajem!
Profiteroli
Profiteroli s šparglji in belo čokolado. Da ne bo narastek osamljen med presenečenji. In da je izgovor še za (en) kozarec izbranega (rdečega, 2005, magnum).