Dobrodošlica
Sezonska okisana zelenjava, kruhek iz pire s pašteto, lukanjska kuhana klobasa, čemažev okisan cvet in ohrovtov čips.
Pogrinjek
Preprosto dobro iščemo povsod. A šele ko najdemo preprosto boljše, spoznamo pravo razliko. Sicer pa nam to pove že pogrinjek. Ime mu je – gostoljubje!
Ekološka kmetija
Na ekološki kmetiji Uranjek – Pri baronu so domače živali krave, prašiči, kokoši, gosi, koze, zajci, poni, vietnamski pujs, muce in žuželke. Njihova gospodarica in gospodar sta Mihelca in Boris Uranjek (na sliki), agronoma po izobrazbi, ekološka kmeta po poklicu.
Domače
Ker je vse domače, je najprej na mizi, nato pa še v trgovini z domačimi ekološkimi pridelki in izdelki: zelenjava, sadje, sokovi, sirupi, čaji, namazi, prigrizki, omake, rezanci, moke, likerji, žganja in suhe mesnine.
Heriterra
Skoraj vse Baronove jedi nosijo mednarodni znak Heriterra, saj temeljijo na lokalni arheološki dediščini – združujejo razvoj kmetijstva in narave ter prehrane v preteklosti, vse od prazgodovine do srednjega veka. Blagovna znamka Heriterra je nastala v okviru evropskega projekta preučevanju razvoja kmetijstva od začetka mlajše kamene dobe do konca srednjega veka na avstrijskem Štajerskem ter na območju severovzhodne Slovenije. Danes pod motom ”narava človeku in nazaj” označuje kvalitetne izdelke in doživetja, ki svojo identiteto gradijo na lokalni arheološki dediščini.
V repliki arheološke najdbe štajerskega keramičnega kozarca je kuhan vinski eliksir življenja. Dobro ga je spiti pred in po kosilu.
Juha
Goveja juha iz bio govedine Pohorje beef z domačimi rezanci. Bučna kremna juha, bučno olje, kisla smetana, opraženi kruh.
Kuhana govedina
Marinirana govedina Pohorje beef kuhana v vinu s suhimi bezgovimi jagodami, pirina polenta z mladim sirom, hruškova pikantna marmelada iz tepk, korenovke pečene z medom in materino dušico.
Solata
Preden mizo napolni gostija, je na njej solata. Po njej se na Slovenskem spozna, kako dobro bo, kar sledi.
Vrt
V Uranjekovem zeliščnem vrtu je 60 različnh zelišč, za čaje, namaze, sokove, likerje žganja in suhe začimbe. Nasproti (na sliki) je permakulturni vrt, v naravnih, zavitih linijah ter s slamo pokritimi gredami, med katerimi je tudi velik hotel za žuželke, ki tukaj spadajo med domače živali.
Po pohorsko
Običajno sobotno-nedeljsko (jesensko) kosilo: svinjska rebrca, kašnata klobasa, pečenica, piščanec po pohorsko, mesna ruladica s Pohorsko bunko in …
Priloge
… pražen krompir, polnozrnati mlinci, gratiniran toskanski ohrovt, rdeče zelje s cimetom, sezonski zelenjavni miks, rdeča pesa s hrenom, pečeno kislo zelje z ocvirki.
Gibanica
Skutna gibanica z jurkino omako, cvetni prah in kuhana zimska tepka v vinu.