Pri Baronu

domače pohorske jedi iz ekoloških sestavin

Chef:Mihelca Obrovnik Uranjek
Chef:Nada Uranjek

Mihelca Obrovnik Uranjek
Chef

Nada Uranjek
Chef

Na ekološki izlet!

V šilcu rdeče vabi divja češnja, zeleno pa žajbelj, poplakne se ju iz plehnate skodelice, s čisto, mrzlo, dobro pohorsko vodo ali z zeliščnim napitkom iz rdeče bazilike. Potem gospodar posede in kruhki niso le na leseni deski in niso le namazani. Sem gor pridejo gostje na sobotno ali nedeljsko kosilo, med tednom pa na obletnico ali učni ekološki izlet. Toda vračajo se ne (le) zaradi hrane, temveč zaradi vsega drugega. Ker je vse lepo in ker je vse res!

To ni domačija velikih porcij in še večjih kovinskih pladnjev! To ni nedeljsko kosilo, na katerem avtomobili pred vrati čakajo na prosti stol! To ni množično prehranjevanje, ki je dobro le zaradi cene! Pri Baronu je dovolj prostora (60 gostov), a zato gre po vrsti in med skledo in pladnji je dovolj časa za ogled vseh priznanj in diplom na steni, ki že od leta 1991 hvalijo turistično kmetijo Uranjek, vseh čipk na blazinah, ki mehčajo trde naslone lesenih klopi, vseh posušenih in dišečih šopkov na stenah ter stropu in vseh svežih cvetic v vazah, ki vabijo na ogled zeliščnega vrta, za čaje, namaze, sokove, likerje žganja, suhe začimbe, in permakulturnega vrta, v naravnih, zavitih linijah ter s slamo pokritimi gredami, med katerimi je, seveda, tudi velik hotel za žuželke, ki tukaj spadajo med domače živali, tako kot krave, prašiči, kokoši, gosi, koze in zajci, pa poni, vietnamski pujs, muce in spomin na Bonijev rep.

Njihova gospodarica in gospodar sta Mihelca in Boris Uranjek, agronoma po izobrazbi, ekološka kmeta po poklicu in gostitelja po srcu. Dobrodošli na Pohorju, pri Baronu!

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Smo na Pohorju, a sem se ne vozijo (le) smučarji. Ni še dovolj visoko, je pa že dovolj daleč za pohorski zrak in nedeljski izlet. Tukaj so le polja, gozdovi, kmetije in vse je zeleno. Na kosilo se gre peš, mimo zeliščnega in permakulturnega vrta, da je takšen kratek sprehod med cvetličnimi lonci, ki so kažipoti rastlinam, prava vrtnarska učna ura. Potem pa se začne obed, ki pa je v resnici obred, zato je kulinarična učna ura, kako bi moralo biti preprosto dobro povsod. Ker pa, žal, ni, je tukaj še boljše … Preden greste siti in zadovoljni domov zavijte še v trgovino z domačimi ekološkimi pridelki in izdelki, od zelenjave, sadja, sokov, sirupov, čajev, namazov in omak do prigrizkov, rezancev, moke, likerjev, žganj in suhih mesnin.


Jedilni list

Baronovo sezonsko kosilo

4 hodi

33 €

5 hodov

40 €

7 hodov

50 €


Vinski list

Hišno vino in Valentanova naravna vina


Prostor

klopi na travi in čipke v jedilnicah z najlepšimi pogrinjki slovenskih domačij


Posebnosti

eko pridelki in izdelki, zeliščni in permakulturni vrt, izobraževalni programi, jedi z označbo arheološke in kulturne dediščine Heriterra