Pri Baronu

domače pohorske jedi iz ekoloških sestavin

Planica 6, Fram, Slovenija
Rad dobro jem
Domače in naše
Izlet in doživetje
Kmetije in domačije
Meso in še kaj
Mihelca Obrovnik Uranjek
Chef
Nada Uranjek
Chef

Na ekološki izlet!

V šilcu rdeče vabi divja češnja, zeleno pa žajbelj, poplakne se ju iz plehnate skodelice, s čisto, mrzlo, dobro pohorsko vodo ali z zeliščnim napitkom iz rdeče bazilike. Potem gospodar posede in kruhki niso le na leseni deski in niso le namazani. Sem gor pridejo gostje na sobotno ali nedeljsko kosilo, med tednom pa na obletnico ali učni ekološki izlet. Toda vračajo se ne (le) zaradi hrane, temveč zaradi vsega drugega. Ker je vse lepo in ker je vse res!

To ni domačija velikih porcij in še večjih kovinskih pladnjev! To ni nedeljsko kosilo, na katerem avtomobili pred vrati čakajo na prosti stol! To ni množično prehranjevanje, ki je dobro le zaradi cene! Pri Baronu je dovolj prostora (60 gostov), a zato gre po vrsti in med skledo in pladnji je dovolj časa za ogled vseh priznanj in diplom na steni, ki že od leta 1991 hvalijo turistično kmetijo Uranjek, vseh čipk na blazinah, ki mehčajo trde naslone lesenih klopi, vseh posušenih in dišečih šopkov na stenah ter stropu in vseh svežih cvetic v vazah, ki vabijo na ogled zeliščnega vrta, za čaje, namaze, sokove, likerje žganja, suhe začimbe, in permakulturnega vrta, v naravnih, zavitih linijah ter s slamo pokritimi gredami, med katerimi je, seveda, tudi velik hotel za žuželke, ki tukaj spadajo med domače živali, tako kot krave, prašiči, kokoši, gosi, koze in zajci, pa poni, vietnamski pujs, muce in med mizami kosmati Bonijev rep.


Fotozgodba

Obisk 2019

Fotozgodba

Obisk 2018

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Od kmetije do turizma na njej, s certifikatom, da je vse naravi prijazno! Preden greste siti in zadovoljni domov zavijte še v trgovino z domačimi ekološkimi pridelki in izdelki, od zelenjave, sadja sokov, sirupov, čajev, namazov in omak do rezancev, moke, likerjev, žganj in suhomesnatih izdelkov.


Jedilni list

Baronovo sezonsko kosilo Chef Hat

4 hodi

27 €

5 hodov

32 €


Prostor

klopi na travi in čipke v jedilnici


Posebnosti

eko pridelki in izdelki, zeliščni in permakulturni vrt, izobraževalni programi