Bistro Bombina
simpl-preprosto in duobr-dobro, ker je z Urhom-urhom
28 €
- petek, četrtek: 10:00 - 22:00
- sobota: 12:00 - 22:00
- nedelja: 12:00 - 16:00
- ponedeljek: zaprto
- torek, sreda: 10:00 - 16:00
Rezervacija je obvezna.
28 €

Urh Kapelar
Chef Urh Kapelar, ki se je izkazal že v več slovenskih restavracijah, zdaj na svojem v rodnih Trbovljah Zasavce uspešno prepričuje, da ni le grenadirmarš preprosto dober.
”Simpl ampak duobr”
”Kr naprej, pa neč se sezuvat!” vabita sredi Trbovelj Barbara in Urh v majhno gostilnico na simpl ampak duobr. In Bombina je res takšna, majhna in domačna, z golimi mizami in veselimi karikaturami, z lesenimi klopmi in mehkimi blazinami, z velikimi okni in veliko vini, s chefom v kuhinji in med gosti, z vrtom, ki bo kmalu zastekljen in visokim omizjem, ki se mimogrede čudi: ”Lej kuk ljudi!” V Bombini se ne sezujte, saj vas bodo sezule preproste, ampak dobre Urhove jedi.
Pri nas sta dva bistro-ekstrema: ali bistroji z nadebudnimi chefi, ki se trudijo fino, s čimer zanikajo bistrojsko preprostost, ali pa generični bistroji, ki drug od drugega prepisujejo jedilne liste, s čimer potrjujejo slabo kuharsko znanje. Bombina pa je končno pravi bistro, ki je majhen in preprost zato, da je lahko v njem glavna le dobra hrana. Je sicer preprosto, toda zato je boljše!
Urh in Barbara sta nekdanjo trboveljsko slaščičarno spremenila v majhno, simpatično in srčno Bombino, da bi se njuni gostje pri njima sladko počutili, dobro najedli in kaj dobrega popili. Nič več, a zato vse to s polno mero okusov, idej in presenečenj, ki kot urhi (!) skačejo iz vsake Urhove jedi. Bombina? Ko je Urh kuharsko stažiral v Angliji, sodelavcem njegovo ime ni šlo z jezika, zato so urha poguglali in našli znanstveno ime za – žabo (Nižinski urh).
Rad Dobrojem priporoča

Ko se chef, ki se je kalil v tujini in se izkazal že v več restavracijah pri nas, odloči, da bo šel na svoje, ga pričakuješ s pompom sredi Ljubljane in s sponzorjem za hrbtom. Ampak, sredi Trbovelj in sam (z ženo)?! Postrvji tatar z emulzijo dagenj, pokrovače s pistacijevim pestom in omako pinjenca, ne pašteta in seveda ne foie gras, temveč račkin rillettes, cvetača, zelje in kvasna voda za topli začetek chefovega menija, hobotnica v čičerikinem raguju z ndujo, račje prsi v ohrovtovem gnezdu, baskovski zažgani sirov kolač in francoski čokoladni cremeaux … Preveč za Trbovlje? Če bi bilo tako, potem bi bil trboveljski Dewesoft lokalna delavnica, ne pa visokotehnološka multinacionalka! Ne, Trbovlje niso znane več le po grenadirmaršu!
Jedilni list
2 hoda
18 €
3 hodi
22 €
3 hodi
35 €
5 hodov
49 €
Vinski list
Bombina še testira lokalne vinske okuse, zato v vitrini hladi zelo raznoliko, od cvička do šampanjcev. Pomembno je, da je vmes vedno več (slovenskih) vin, ki tako kot Bombina nočejo biti le (s)podobna.
Prostor
sedem majhnih miz, dve visoki, nekaj vrtnih in štiri velike stenske karikature