Capra

zvezda hotela in njegovega imena

Chef:Tomaž Hohkraut
    Pristaniška ulica 3, Koper, Slovenija

Cena menija TR

28 €

Odpiralni čas v TR
  • torek - nedelja
    10.00 - 22.00
  • ponedeljek
    zaprto
Rezervacije

Rezervacija je obvezna.

Termini za rezervacije

rezervacije so možne ob 13.00 / 16.00 / 19.00 uri


Meni

Pozdrav iz kuhinje: arancin z gamberi in parmezan / baobun, domači bakala, limona / zeliščna skuta in ožgan por

Skuša, vitlof, limona, zelišča

Ombrina, krompir, fermentirana limona, blitva, hren

Konfitirano jagnje, mini ješprenj, topinambur


Vinska spremljava

Vinarji: Klena’rt, Škofije; Rodica, Marezige; Vinakoper, Koper, vsi Slovenska Istra


Dodatna ponudba

Temna čokolada, mascarpone, sladoled, kavni liker, lešniki 7,50 €


Lokalni dobavitelji

Zelenjava, ribe, raki: Tržnica Koper
Oljčno olje: Capra, Koper


Tomaž Hohkraut
Chef

Na obali, promenadi in v mestu

Gušt se je najprej spremenil v Capro in nato se je Capra spremenila v Grand, toda Grand je spremenil tudi Capro! Prej je bila restavracija za doživetje, v kateri si se ob vsem drugem zanimivem tudi dovolj dobro najedel, zdaj, ko je ”zvezda Granda” in je doživetje cel Koper, pa je le – še boljša!

Capra ima lokacijo, da se slej kot prej zaletiš vanjo. Pri tem pa je pomembno, da se ne zaletiš le v picerijo. Vsak Grand vsakega majhnega mesta je tudi njegovo zbirališče in zato se tudi v Capri zbirajo vsi, hotelski in lačni gostje, turisti in poslovneži, prijatelji in nasprotniki, od jutra do večera, pred hotelom, v hotelu, v baru, piceriji, restavraciji, na terasi, za belo in temno pogrnjenimi mizami, v hotelskih foteljih, na dizajnerskih jedilniških stolih ali na kamnitih klopeh morskega gledališča, v katerem se predstava začne vsak večer ob sončnem zahodu.

Za restavracijo, ki je hkrati na obali, promenadi in v mestu, je najbolj pomembno, da je vedno enako dobra. Capra temu doda še svojo prepoznavnost, zaradi katere kljub hotelu ni hotelsko generična, tudi na morski promenadi ni turistično dolgočasna, in čeprav je grand v modernem mestu, se oskrbuje na deželi, pretežno celo na lastnih njivah in v oljčnikih.

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Terasa na obali z najlepšim koprskim sončnim zahodom, hotelska jedilnica z najlepšo koprsko restavracijo in steklena promenadna picerija z najboljšo (?) koprsko pizzo. Capra je glavna zvezda prenovljenega hotela, ki je postal spet središče modernega obalnega mesta, zato hotel ni le turističen, tako kot Capra ni le hotelska restavracija. Najsi bodo hrustljave sardele s kozjim nadevom, ki so zgradile Grand, ali ribji obred, ki je povezan z našim morjem, našim dopustom, našim udobjem, in ga Capra ne skuša spreminjati, zato je riba le sveža, pečena, še sočna, mehka in nežna, s pravo spremljavo, ki se dobro napije olja in soka, obisk naj se obvezno konča s sladkanjem, ki nosi sicer oddaljena imena, a vam bo tako blizu.


Jedilni list

Hladne predjedi

10 € - 18 €

Tople predjedi

5 € - 18 €

Pašte in rižote

17 € - 21 €

Glavne jedi

15 € - 33 €

Sladice

5 € - 8 €


Vinski list

Ker imajo (skoraj) vsa  vina (40), ki so lokalno-primorska, ceno tudi na kozarec, ob sončnem zahodu in ribah ne boste trpeli žeje.


Prostor

V elegantni jedilnici ‘marmorne’ mize ne potrebujejo prtov, a zato se od zajtrka ločijo s finimi podkrožniki. Na terasi belina restavracijo loči od picerije; fini pogrinjki pa se od klasike ločijo s stekleničkami oljčnega olja s Caprinim znakom. Dizajn, ki ga ni preveč, arhitektura, ki ne propada, ambient, ki ni časovno omejen, velikost, ki ni moteča.

Grand Koper je Design & Gourmet hotel, ki je 2021 prejel mednarodno nagrado Best Interior Design Award za najboljši dizajn.


Posebnosti

Hotel Grand Koper