Capra
zvezda hotela in njegovega imena
28 €
-
torek - nedelja
10.00 - 22.00 -
ponedeljek
zaprto
Rezervacija je obvezna.
28 €
rezervacije so možne ob 13.00 / 16.00 / 19.00 uri
Tomaž Hohkraut
Na obali, promenadi in v mestu
Gušt se je najprej spremenil v Capro in nato se je Capra spremenila v Grand, toda Grand je spremenil tudi Capro! Prej je bila restavracija za doživetje, v kateri si se ob vsem drugem zanimivem tudi dovolj dobro najedel, zdaj, ko je ”zvezda Granda” in je doživetje cel Koper, pa je le – še boljša!
Capra ima lokacijo, da se slej kot prej zaletiš vanjo. Pri tem pa je pomembno, da se ne zaletiš le v picerijo. Vsak Grand vsakega majhnega mesta je tudi njegovo zbirališče in zato se tudi v Capri zbirajo vsi, hotelski in lačni gostje, turisti in poslovneži, prijatelji in nasprotniki, od jutra do večera, pred hotelom, v hotelu, v baru, piceriji, restavraciji, na terasi, za belo in temno pogrnjenimi mizami, v hotelskih foteljih, na dizajnerskih jedilniških stolih ali na kamnitih klopeh morskega gledališča, v katerem se predstava začne vsak večer ob sončnem zahodu.
Za restavracijo, ki je hkrati na obali, promenadi in v mestu, je najbolj pomembno, da je vedno enako dobra. Capra temu doda še svojo prepoznavnost, zaradi katere kljub hotelu ni hotelsko generična, tudi na morski promenadi ni turistično dolgočasna, in čeprav je grand v modernem mestu, se oskrbuje na deželi, pretežno celo na lastnih njivah in v oljčnikih.
Rad Dobrojem priporoča

Terasa na obali z najlepšim koprskim sončnim zahodom, hotelska jedilnica z najlepšo koprsko restavracijo in steklena promenadna picerija z najboljšo (?) koprsko pizzo. Capra je glavna zvezda prenovljenega hotela, ki je postal spet središče modernega obalnega mesta, zato hotel ni le turističen, tako kot Capra ni le hotelska restavracija. Najsi bodo hrustljave sardele s kozjim nadevom, ki so zgradile Grand, ali ribji obred, ki je povezan z našim morjem, našim dopustom, našim udobjem, in ga Capra ne skuša spreminjati, zato je riba le sveža, pečena, še sočna, mehka in nežna, s pravo spremljavo, ki se dobro napije olja in soka, obisk naj se obvezno konča s sladkanjem, ki nosi sicer oddaljena imena, a vam bo tako blizu.
Jedilni list
Hladne predjedi
10 € - 18 €
Tople predjedi
5 € - 18 €
Pašte in rižote
17 € - 21 €
Glavne jedi
15 € - 33 €
Sladice
5 € - 8 €
Vinski list
Ker imajo (skoraj) vsa vina (40), ki so lokalno-primorska, ceno tudi na kozarec, ob sončnem zahodu in ribah ne boste trpeli žeje.
Prostor
V elegantni jedilnici ‘marmorne’ mize ne potrebujejo prtov, a zato se od zajtrka ločijo s finimi podkrožniki. Na terasi belina restavracijo loči od picerije; fini pogrinjki pa se od klasike ločijo s stekleničkami oljčnega olja s Caprinim znakom. Dizajn, ki ga ni preveč, arhitektura, ki ne propada, ambient, ki ni časovno omejen, velikost, ki ni moteča.
Grand Koper je Design & Gourmet hotel, ki je 2021 prejel mednarodno nagrado Best Interior Design Award za najboljši dizajn.
Posebnosti
Hotel Grand Koper