Gaudi & Naan

hrana za dušo na rastlinski način po ajurvedskih načelih

Trubarjeva cesta 7, Ljubljana, Slovenija
Rad dobro jem
Veganski užitki
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Zelenjava je zdrava
Aleksandra Komasz
Chef

Povratek h koreninam

Ko se ”tradicionalno zahodnih Gaudijevih receptov dotakne toplo Naanovo sonce daljnega vzhoda” to ne pomeni le, da ste sredi Ljubljane končno našli dobro skrit Mali trg, temveč da se je sredi najboljše zelene prestolnice v Evropi končno znašla tudi majhna gostilna z zelenimi jedmi iz izključno rastlinskih sestavin. Bravo Gaudi&Naan, ne (le) Ljubljana!

Zato je Gaudi&Naan za vas, ker je za turiste, ki jih je Ljubljana polna, potujete pa radi tja, kjer je drugače, ne pa enako; za rastlinojedce, ker ljubite živali in zato nočete njihovih nadomestkov, temveč hočete zgolj rastlinsko in le dobro jesti; za mesojedce, ker ste končno dobili možnost, da pojeste, kar ste doslej vedno zavrnili, in ne jeste, kar doslej nikoli niste zavrnili; in za dobrojedce, ker ste na Malem trgu dobili degustacijski meni, ki v glavni jedi končno nima velikega kosa mesa, čeprav ima za predjed tudi tatar!

Čeprav sam pravi, da je moderen bistro, je bolj res, da je Gaudi&Naan stara gostilnica. Moderen in bistro je bil na Nazorjevi, kjer pa mu je manjkalo prav to, kar je dobil na Malem trgu: nostalgijo staro-ljubljanskega skritega trga v samem centru prestolnice ter patino gostilniške domačnosti in skrbnih pogrinjkov sredi nereda steklenic in zabojev, udobja rexovih stolov in zelenja na okenski polici, pod senco kostanjev, toplino obokov in retro bleščavo. Predvsem pa nas v modnem svetu, ki zaradi živalske norosti drvi v propad, ta simpatična gostilnica spet vrača h – koreninam!


Fotozgodba

Obisk 2022


Rad Dobrojem priporoča

Quote

V Gaudi&Naan dobiš, česar drugje nočejo in ne znajo skuhati. Jedi se berejo tako trendovsko in okusijo tako za srček, da so zanje potrebni vsaj štirje obiski, to pa že pomeni, da postaneš od tega odvisen … Rastlinojedcem zadošča, da spoznajo še veliko več od soljene kuhane zelenjave, mesojedcem, da spoznajo, da to niso zaradi mesa, temveč dolgočasnosti zelenjave (drugje). Kdor pa nima časa za štiri obiske, mu Gaudi&Naan prijazno ponuja cenovno zelo ugoden degustacijski meni. Slovenija že dolgo potrebuje svojo najboljšo rastlinsko restavracijo. Gostilnica z Malega ljubljanskega trga ima zanjo velik potencial.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

5 hodov

34 €

Vinska spremljava

14 €


Prostor

Mali trg ima svoj čar, ker je tako v centru, pa tako skrit. Domačna in nostalgična jedilnica pod oboki, polna steklenic, vinskih zabojev, kozarcev in finih pogrinjkov, z retro šankom in barvitimi stenami.


Posebnosti

sestavine izključno rastlinskega izvora