Gostilna Jež

stare jedi mlade Martinčičeve družine

Chef:Rok Martinčič

Rok Martinčič
Chef

Nove jedi iz 1905

Kje je Jagnjenica? Tam, kjer je Gostilna Jež! Zato jo hitro najdite na zemljevidu, da boste uživali pristno, lokalno, domače in po Ježevo: babičino skorjo kruha v beli kavi, mamine zeljne krpice z domačo kuro in telečje možgane, ki jih je ata tako rad jedel. Ježev meni je sicer v hodih, toda ti na mizo prihajajo v povorki in tako kot si jih je sin zamislil.

To je še vedno gostilna z letnico 1905, toda četrta in peta generacija Martinčičev v njej ustvarjata kulinarično doživetje, ki pristnosti dodaja nadokus, lokalnosti razgledanost, domačnosti pa Ježeve mehke in okusne bodice!

Kot čudež iz šatulje se odpre bomboniera pozdravov, ki so začetek prijateljstva, zaradi katerega je potrebno pri Ježu rezervirati čim večjo mizo. To je spominjanje, ki pa je vedno znova presenečeno ob starih jedeh mlade družine, ki z iskrenostjo okusov in iskrivostjo idej potešijo radovednost po tradiciji in željo po sodobnosti. Jež se zelo dobro spominja starih receptov, a jih še boljše popravlja.

Krškopoljc je z brusnicami, fazan s pečeno koruzo, račka pa s konjakom. Gams je mehek kot pena, hrustljav kot ocvirki in krhek v piškotu. Muflon je v tatarju in karpaču, toda konča v krušni peči, brancin pa ne preseneti, ker je ob Savi, temveč ker je od repa do glave, in zato najboljše šele pride, saj je Slovenija tako majhna, svet pa tako velik, da Ježu z veseljem oprostiš, ko pečenico zašpila po primorsko, krvavico pa po francosko. Ne, Jež ni podoben kot jajce jajcu; še rumenjak iz otroštva je z rumom, kruhov narastek iz babičinega predpasnika pa z novim sladoledom v stari kavi.

Preberite še

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Ježev jedilni list resda predlaga le hode, toda to bo uživaški sprehod. Jež ti da, namreč, več kot pričakuješ! Tako količinsko kot kakovostno. Ne da bi se moral pri tem čemu ali komu odpovedati! Četudi vse poješ in popiješ, ne boš končal pod mizo, temveč boš tudi na koncu vesel. Četudi izbereš vse hode, ne boš plačal preveč, sploh pa ne, da se ne bi še raje vrnil. In četudi ima Jež kar tri srčke, ki so znak vrhunskosti, ta pa je znak izvirnosti in kreativnosti, je Ježeva kulinarična dogodivščina za njegove goste predvsem udobna. Jež je tudi z degustacijskim menijem predvsem gostilna, ki je pristna, lokalna in domača! Ne, ne moreš si želeti še več.


Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

40 €

5 hodov

50 €

6 hodov

60 €

3 hodi (v času kosila)

25 €

4 hodi (v času kosila)

35 €


Vinski list

Jež je pravi promotor posavske vinske dežele. Gostom namreč odkriva lokalne vinarje in njihova najboljša, toda pri nas še vedno premalo cenjena vina, tako, da jih primerja, a ne le s podravskimi in primorskimi, tudi s francoskimi, španskimi, italijanskimi.
110 etiket, somelje Rok Martinčič


Prostor

Stara gostilna mlade družine, z glasbo za dušo in ambientom za razvajanje, v kateri se elegantno-beli pogrinjki pod žlahtno starim stropom, med spomini, poleni, kredencami, vrtnicami in okenskimi policami polnimi steklenic, gostoljubno skladajo z vsebino oblikovalskih krožnikov in pecljatih kozarcev.


Posebnosti

Ježeve paštete za domov