Gostilna Kunst

Kunst je gostilniška umetnost v hotelu

Ulica mladinskih del. brigad 1, Leskovec pri Krškem, Slovenija
Rad dobro jem
Domače in naše
Tradicija in sodobnost
Urbano in živahno
Meso in še kaj
Vino in hrana
Topla postelja
Stefan Ledenčan
Chef
Milan Jandrič
Chef

Gostilniški hotel

Prideš v hotel, pa ješ v gostilni. Greš v gostilno, pa si naročiš degustacijski meni. Sediš pri kaminu, ob sodu ali na skriti terasi, pa občuduješ slike na platnih. Prišel si zaradi šempetrskega kopuna, vrneš pa se zaradi krškopoljskega pujsa.

Lokalni pujsi so v Kunstu povsod, celo v oblakih in na stropu. In umetnost je v Kunstu povsod, celo v spanju in v postelji. Včasih je bil disko, zdaj pa je kunst. Ker Kunst je umetnost, kako gostilniško tradicijo spremeniti v hotelsko prihodnost in hotelsko gostilno v gostilniški hotel; spretnost, kako gostilniške goste povabiti na slikarsko razstavo in hotelske spraviti v posteljo z režiserjem, igralcem, slikarjem ter pevko; veščina, kako v kaminu restavracije hrustljavo speči krškopoljca, v priporočniku gostilne pa prevesti die Kunst.

Ko je Krško izgubilo diskoteko, je Leskovec s hotelom Kunst postal mesto. Zato, ko gre za krškopoljske pujse, priporočamo tiste črnobele lepotce na stropu bivše diskoteke v Leskovcu pri Krškem, saj vam bo v gostilni pod njimi teknil njihov ”tibon”, po njem pa spanje pri ”die” Kunstu, ko boste smrčali v pevkini spalnici. Vse to pa zato, da boste po zajtrku mladega gospodarja povprašali o načrtih razširitve že tako lepega hotela in njegove umetniške gostilne. Lepo je slišati, ko pove: ”Krško se razvija!”

Kunst je res umetnost: da imaš v restavraciji gostilniške jedi, v avtocestnem hotelu pa dobrojedske goste; da gostilniški gostje dopoldan pridejo na malico, zvečer pa na degustacijski meni; in da kopune z vasi zamenjaš s krškopoljci v mestu.


Fotozgodba

Obisk 2022


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Tranzitni, hotelski, poslovni gostje, slavljenci in svati so veseli lepih pogrinjkov, restavracijskega servisa, prostorske prestižnosti in Kunstovega ”kunsta” (umetnosti), lokalni, dobrojedski, hitri in počasni gostje pa so veseli sproščenosti, preprostosti, domačnosti, priporočnika, krškopoljca, kopuna in Kunstovega gostilniškega ”kunsta” (sposobnosti, občutka).


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

20 € do 27 €

4 hodi

31 €

5 hodov

34 €


Vinski list

sommelier Jurij Klakočar
število vinskih etiket: 70


Prostor

Elegantno-domačna jedilnica v bivši diskoteki, z velikim kaminom, s steklenicami in sodi, vulkanskimi mizami in umetniškimi slikami. Intimna večerna terasa in živahna dnevna. Umetniške hotelske sobe, posvečene življenju in zgodbi štirih priznanih umetnikov – domačinov, režiserja, igralca, slikarja in pevke.


Posebnosti

hotel
znak Slovenia Green Cuisine