Gostilna na Gradu

stara slovenska kuhinja v novih časih

Grajska planota 1, Ljubljana, Slovenija
Rad dobro jem
Domače in naše
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Zelenjava je zdrava
Sebastjan Elbl
Chef

#OkusitiSlovenijo

Dol se ne vidi zaradi megle, ki ovija zeleno prestolnico, noter pa zaradi dima, ki ovija spenjeno maslo. Za grajskim poslopjem se skriva sonce, pod pokrovom iz gosjih jeter pa grajski pozdrav novega graščaka. Gostilna na Gradu sicer še vedno vabi na kranjsko klobaso in leteče žgance, toda pod oboki slovenske gostilne, ki stare jedi kuha z novim znanjem in na ješprenjevem čipsu ponuja sladoled iz pečenega krompirja, je razgled tako jasen, da se da #OkusitiSlovenijo!

Odkar je župan poklical najbolj znanega ljubljanskega gostilničarja in najboljšo slovensko kuharico, se je na Gradu zvrstilo toliko let, turistov, prireditev in chefov, da je zdaj priložnost zagrabila še gastronomsko največja slovenska družina, ki se je proslavila z okušanjem Slovenije na gradovih in dvorih. Gostilna na Gradu je še vedno in tudi pod Jezerški odkritje za obiskovalce Ljubljanskega gradu, Ljubljane in Slovenije od blizu in daleč, ker spoznajo, da slovenska kuhinja ni le na žlico in le potica, prestolnica pa ni le okrog Ljubljanice in le bela. Gostilna na Gradu je kulinarični sprehod z vzpenjačo po Sloveniji in svetovljanski izlet sodobne slovenske kulinarike po svetovnem spletu.


Fotozgodba

Obisk 2020


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Gostilna na Gradu je (leta 2010) začela tako, da je graščak podanikom ponudil domače jedi na svoj, torej, grajski način. In bila je takoj hit, ker ni bilo preveč za grajski plato, in ne premalo za grad. Nadaljevala je, da je delo učiteljev nadgradil učenec, in bilo je spet prav, ker ni bilo preveč za turiste in ne premalo za Ljubljančane. Od takrat so se časi spremenili in obzorje z gradu se je tako razširilo, da se zdaj z Jezerški, četudi je spodaj megla, vidi cela Slovenija. A še zmeraj je ravno prav! Za več se Slovenije namreč ne da okusiti z vzpenjačo, za manj pa je peš na grad predaleč.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

39 €

4 hodi

45 €

5 hodov

52 €

6 hodov

60 €


Vinski list

sommelier: Aljaž Toplak
število vinskih etiket: 155


Prostor

moderna grajska jedilnica, s steklom zaprti vrtni oboki in grajski plato


Posebnosti

Ljubljanski grad