Gostilna Pr’ Matičku

gorenjsko-Matičkove jedi iz gozdov in morja

Jezerska cesta 41, Kranj, Slovenija
Rad dobro jem
Izvirno in kreativno
Meso in še kaj
Morje in reke

Pri divjem Gorenjcu

Matiček začne s salamo iz divjega prašiča, nadaljuje pa s tunom z Murterja. Zato se nič ne čudite, če vas pri vratih od šanka pozdravi spoštljivo velik medo. Matiček je lovec in to je njegova največja odlika! Zato je pr’ Matičku, četudi ob trgovskem centru, kot na gorenjskem podeželju, s kozolcem, drvmi, zelišči, brajdo, tnalom in trato, pa s stoli iz gledališča, kolesi z lojtrnika, šankom iz lončene peči in veliko, veliko rogovi ter prošnjo: “Upoštevajte, da skoraj vse jedi pripravljamo sveže, kar nam včasih vzame nekaj časa.”

Domača jelenova salama je z orehi, medvedova s tartufi, jurčki so z jajci, ajdovi krapi pa z orehovim nadevom in omako iz suhih češpelj. Pr’ Matičku pa ni le divje in domače, temveč je lahko tudi drugače, še posebej, ko k mizi prisede gospodar, ki ima najraje takšne, ki spoštujejo izvirnost. Ne iščite, torej, pr’ Matičku tistega, kar imajo že drugi. Res, pravi Goren’c!


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Med medvedi, antilopami, belorepimi gnuji, losi, kozorogi je zato v Kranju gostilna, vsa v lesu in gledaliških stolih, z odlično glasbo in napisom Ne pljuvaj na tla, v kateri so nekateri ob picah, drugi pa ob šanku, toda tisti, ki vprašajo za ulov in pustijo chefu, da jim odgovori v več hodih, si bodo Matička zapomnili kot najbolj kreativno slovensko divjačinsko gostilno! S tem da so takšne tudi chefove lovske zgodbe.


Vinski list

število vinskih etiket: 40
hišni vinar: Vina Mužič


Prostor

lesen, rogovilast, kosmat in muzejski, toda domačen in starogostilniški


Posebnosti

divjačina iz gozdov, rek in morja