Gostilna pri Bizjaku

gorenjske jedi že 200 let

20 Zgornja Bela, Preddvor, Slovenija
Rad dobro jem
Domače in naše
Topla postelja
Tadej Rozman
Chef

Pristna gorenjska gostilna

Že več kot dvesto let! Kdo še ima na Gorenjskem, ne, kar v celi Sloveniji, tako dolgo tradicijo? In kdo ima tak travnik z račjim ribnikom, poročnimi paviljoni, otroškimi igrali pred hišo? Kdo postreže vsak dan vsaj štiri vrste svežega domačega kruha? Kdo zna tako z gobami in priželjcem, s salamami in špehovko, s krapci in skuto, pa še z janeževimi upognjenci?

”Gostilna z dušo” ni le slogan, ker Pri Bizjaku jo res ima! Seveda je to (tudi) gospodarica, a zato, ker je predvsem kuharica. Je pa ta stara gostilniška duša, ki tako manjka današnjim gostilnam, tudi za šankom, ki ga še vedno in vsak večer podpirajo domačini, tudi za mizo, ki sicer ni več tako polna kot nekoč, a ima še vedno vsaka enako skrben pogrinjek, in tudi v košarici kruha, ki ga je toliko vrst, da z njimi še vedno pr’ Bizjak zamesijo vsako jutro. Pravzaprav je le nedelja tista, ki prizna, da je duša prišla že v leta, ko je prav, da je gospodov dan od gostiteljev in ne več od gostov.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Sprememba, zaradi katere se k Bizjak’ ne gre več vsako nedeljo na kosilo, temveč vsako soboto na poroko in vsak dopust na glamping, je ”spremenila” tudi Bizjakovo kuhinjo. Njena odlika, zdaj ko kuha manj za izletnike in več za turiste, je namreč v tem, da se ni – spremenila. Bizjakovi ostajajo zvesti sestavinam in domačim jedem.


Vinski list

Rudi Aljančič ima v kleti sicer 40 etiket buteljčnih vin, toda najraje svetuje iz ponudbe sedmih odprtih vin; nekateri vinarji so hišni že več kot 30 let.


Prostor

domačno in klasično gostilniško; dodatna vrednost je velik vrt z ribnikom


Posebnosti

že od leta 1804; glamping