Gostilna pri hrastu

primorska kuhinja s staro letnico in novimi jedmi

Chef:Tomaž Škvarč

Tomaž Škvarč
Chef

Tradicionalna goriška gostilna

Za Goričane je pot v Kromberk že izlet. Zato, ker je tam Gostilna pri hrastu! Za Italijane Pri hrastu pomeni pri igralnici, vse druge pa do gostilne pripelje kar avtocesta. Zato je Gostilna pri hrastu tradicionalna goriška gostilna, ki ni znana le po starem nadstrešku za avtomobile, temveč tudi po novi terasi, jedilnici, vinski hladilnici, dobri postrežbi in nasmejanem chefu.

Ker mestna gostilna, ki je dovolj iz centra, da je hkrati dovolj blizu in dovolj za pobeg, privablja raznolike goste, se je najprej dobro odločiti. Koliko časa imate? Pri hrastu gre lahko hitro, toda tudi počasi. Zakaj ste izbrali hrastovo senco? Pri hrastu je dovolj prostora za majhne ali velike družbe, za videti ali se skriti, za službeno malico ali poslovno kosilo, le za kavo ali pa kar za več hodov. Kako ste radovedni? Če niste, imajo Pri hrastu dovolj ”klasike”, da vam ne bo potrebno iskati in izbirati; če ste, pa jim odgovorite: ”Morsko ali mesno?”

Skratka, če se Pri hrastu, ki ve, kateri gostje imajo radi veliko na enem krožniku, kateri pa malo na več krožnikih, že na začetku prav vprašate, boste v nadaljevanju dobili prave odgovore. Oziroma, po Hrastovo: ”Prijeten in preprost ambient, obarvan v pastelne jesenske barve, ter predano osebje vas v Gostilni pri hrastu ne bodo pustili ravnodušne.”

Preberite še

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Pod hrast greš zaradi Hrasta! Zato, ker je Gostilna pri hrastu goriška stalnica, ki je vedno tam, vedno pripravljena, vedno urejena in vedno prijazna, ki prav zate vedno najde mizo, ki te čaka, jed, ki jo imaš rad, in vino, ki ga vedno piješ. Pri hrastu je dobra gostilna za vsak dan!


Vinski list

sommelier Milan Stjepanović
60 vinskih etiket


Prostor

s ceste zakrita velika terasa, zimski vrt in štiri jedilnice, od domačnosti do elegance


Posebnosti

catering