Gostilna Pri hrastu

primorska kuhinja s staro letnico in novimi jedmi

Kromberška cesta 2, Nova Gorica, Slovenija
Rad dobro jem
Tradicija in sodobnost
Morje in reke
Vino in hrana
Tomaž Škvarč
Chef

Tradicionalna goriška gostilna

Za Goričane je pot v Kromberk že izlet. Zato, ker je tam Gostilna pri hrastu! Za Italijane Pri hrastu pomeni pri igralnici, vse druge pa do gostilne pripelje kar avtocesta. Zato je Gostilna pri hrastu tradicionalna goriška gostilna, ki ni znana le po starem nadstrešku za avtomobile, temveč tudi po novi terasi, jedilnici, vinski hladilnici, dobri postrežbi in nasmejanem chefu.

Ker mestna gostilna, ki je dovolj iz centra, da je hkrati dovolj blizu in dovolj za pobeg, privablja raznolike goste, se je najprej dobro odločiti. Koliko časa imate? Pri hrastu gre lahko hitro, toda tudi počasi. Zakaj ste izbrali hrastovo senco? Pri hrastu je dovolj prostora za majhne ali velike družbe, za videti ali se skriti, za službeno malico ali poslovno kosilo, le za kavo ali pa kar za več hodov. Kako ste radovedni? Če niste, imajo Pri hrastu dovolj ”klasike”, da vam ne bo potrebno iskati in izbirati; če ste, pa jim odgovorite: ”Morsko ali mesno?”

Skratka, če se Pri hrastu, ki ve, kateri gostje imajo radi veliko na enem krožniku, kateri pa malo na več krožnikih, že na začetku prav vprašate, boste v nadaljevanju dobili prave odgovore. Oziroma, po Hrastovo: ”Prijeten in preprost ambient, obarvan v pastelne jesenske barve, ter predano osebje vas v Gostilni pri hrastu ne bodo pustili ravnodušne.”

Obisk 2017

Znotraj gori v kaminu, prostora pa je toliko, da se nekaterim mudi, nekaterim pa sploh ne, da so eni v kravatah, drugi pa v delovnih pajacih, da je moderno, gostilniško, ob šanku in, seveda, domačno. Zunaj pa je, tik ob cesti, a dovolj zakrito pogledom, blizu mestu, a v drugem kraju, blizu meje, a ne v gneči, pod krošnjo, čeprav je kostanjeva, na terasi ali v zimskem vrtu. A tako je bilo, ko smo bili mi tam. Ko boste vi, bo že drugače, ker Pri hrastu je vedno nekaj novega. Le nekaj je vedno isto. Na takšno gostilno na tako dobri lokaciji in s takšno gostinsko podjetnostjo se lahko vedno zanesete. K Hrastu, namreč, ne greste, da bi nekaj novega spoznali, temveč da bi nekaj dobrega pojedli!

To je primorska kuhinja, ki je dovolj sorodna italijansko-furlanski, da jo imajo vsi radi, dovolj slovenska, da Italijani hodijo čez mejo, naši pa ostanejo na tej strani, dovolj sodobna, da ni polno le za vikend in za praznik, dovolj spretna, da ima natakar kaj za povedati, gost pa kaj za poslikati, in dovolj dobra, da lahko naročite tisto, kar je vam všeč.

Povprašajte za posebno ponudbo, ker je vedno kaj za radovedne in bolj zahtevne, izberite (pri)morsko klasiko, ker ima dovolj svežine, pridite na  hitro malico, prijateljsko kosilo, pomemben poslovni dogovor ali pa večerjo v dvoje, saj je prostora dovolj, ambient je raznolik, ponudba pa ni izbirčna. Pri hrastu je gostilna s staro letnico in mladostno energijo.

Preberite še


Fotozgodba

Obisk 2021

Fotozgodba

Obisk 2017

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Pod hrast greš zaradi Hrasta! Zato, ker je Gostilna pri hrastu goriška stalnica, ki je vedno tam, vedno pripravljena, vedno urejena in vedno prijazna, ki prav zate vedno najde mizo, ki te čaka, jed, ki jo imaš rad, in vino, ki ga vedno piješ. Pri hrastu je dobra gostilna za vsak dan!


Vinski list

število vinskih etiket: 60
sommelier: Milan Stjepanović
hišni vinar: Edi Simčič


Prostor

s ceste zakrita velika terasa, zimski vrt in štiri jedilnice, od domačnosti do elegance


Posebnosti

catering