Gostilna pri hrastu

primorska kuhinja s staro letnico in novimi jedmi

Kromberška cesta 2, Nova Gorica, Slovenija
Tradicija in sodobnost
Tomaž Škvarč
Chef

Kar vam je všeč

Znotraj gori v kaminu, prostora pa je toliko, da se nekaterim mudi, nekaterim pa sploh ne, da so eni v kravatah, drugi pa v delovnih pajacih, da je moderno, gostilniško, ob šanku in, seveda, domačno. Zunaj pa je, tik ob cesti, a dovolj zakrito pogledom, blizu mestu, a v drugem kraju, blizu meje, a ne v gneči, pod krošnjo, čeprav je kostanjeva, na terasi ali v zimskem vrtu. A tako je bilo, ko smo bili mi tam. Ko boste vi, bo že drugače, ker Pri hrastu je vedno nekaj novega. Le nekaj je vedno isto. Na takšno gostilno na tako dobri lokaciji in s takšno gostinsko podjetnostjo se lahko vedno zanesete. K Hrastu, namreč, ne greste, da bi nekaj novega spoznali, temveč da bi nekaj dobrega pojedli!

To je primorska kuhinja, ki je dovolj sorodna italijansko-furlanski, da jo imajo vsi radi, dovolj slovenska, da Italijani hodijo čez mejo, naši pa ostanejo na tej strani, dovolj sodobna, da ni polno le za vikend in za praznik, dovolj spretna, da ima natakar kaj za povedati, gost pa kaj za poslikati, in dovolj dobra, da lahko naročite tisto, kar je vam všeč.

Povprašajte za posebno ponudbo, ker je vedno kaj za radovedne in bolj zahtevne, izberite (pri)morsko klasiko, ker ima dovolj svežine, pridite na  hitro malico, prijateljsko kosilo, pomemben poslovni dogovor ali pa večerjo v dvoje, saj je prostora dovolj, ambient je raznolik, ponudba pa ni izbirčna. Pri hrastu je gostilna s staro letnico in mladostno energijo.


Fotozgodba

Obisk 2017


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Tam naokrog, na tej in oni strani, blizu in za kratek izlet, so vrhunske restavracije in odlične gostilne, ki jih izberemo za izredne priložnosti in posebna doživetja. Pri hrastu pa je dobra gostilna za vsak dan!


Vinski list

število vinskih etiket: 45
sommelier: Milan Stjepanović
hišni vinar: Edi Simčič


Prostor

s ceste zakrita velika terasa, zimski vrt in štiri jedilnice, od domačnosti do elegance


Posebnosti

catering