Gostilna Rakar

dolenjska kuhinja z novo Rakarjevo eleganco

Gorenje Ponikve 8, Trebnje, Slovenija
Rad dobro jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Vino in hrana
Topla postelja

Presenečenje, od hrane do spanja

Gostilna za najmanj dva dni! Če se ti mudi, so stebri okrogli, okna rumena, napis pa metrski. Ko pa se, končno, prepustiš, je podeželska jedilnica bolj elegantna od velemestne, vsi hodi, ki jih je treba dolgo šteti, imajo poreklo, idejo in vino, po večerji je portovec s pršutom v polni kleti, spanje, čeprav ob avtocesti, pa je spokojno in v tišini. Prijetno presenečenje v restavraciji in mini hotelu Rakar.

Vse je jasno že ob pozdravu, sardelica je ocvrta, telečja pašteta je nastrgana, kozica je opečena, mehurčki so iskrivi, mladi gospodar pa je zgovoren. Koža, ki se drži rožnatih prsi je hrustljava, čeprav se je račka kuhala v vakuumu kar šest ur. Zato je meso mehko in sočno, kombinacija s kozjo skuto in maminimi zelišči z vrta pa razlog, da je družba takoj sproščena.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da se je podeželska gostilna od sten do krožnikov preoblekla v modne oblike, okusi pa so ostali zastareli in dolgočasni? Odvrzite takšne črne misli pri Rakarju in ob praženih jurčkih in ocvrtem ješprenju nazdravite v Rakarjevi bogato založeni vinski kleti začetku novega prijateljstva.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

45 €

5 hodov

55 €

6 hodov

70 €


Vinski list

sommelier: Boštjan Rakar, WSET3
število vinskih etiket: 550
lasten vinograd; dobro vinsko svetovanje; obisk vinske kleti; vina brez pretiravanja s cenami tudi za domov


Prostor

stara gostilna se je moderno oblekla


Posebnosti

Hotel
član JRE Jeunes Restaurateurs
znak Slovenia Green Cuisine