Gostilna Šiker
štajerska kuhinja Šikerjevih generacij
Nataša Cotar
Štajerska kuhinja že krepkih sto let
Najbrž najbolj znana gostilna na štajerskem koncu, tudi zdaj, ko se mimo vrat ne valijo več kolone težkih tovornjakov. Dediščina generacij že od 1870! Pa ne le Šikerjevih generacij, temveč tudi generacij njihovih gostov, s te in one strani meje, ki med tednom malicajo, sklepajo kupčije, lovijo ribe, za vikend pa gredo na družinsko kosilo, praznovanje ali obred, in to že stoletja. Pri Šikerju vsak dan sveže zadiši po kisli juhi, telečji obari, bograču, svinjski pečenki, pečeni rački z mlinci, telečji krači, kuhani govedini, samih slovenskih tradicionalnih dobrotah.
In nimajo le kmečkega muzeja čez cesto, temveč tudi družinski hotel nižje ob jezeru! Pa nikar ne pozabite obiska začeti ob sodu v stari kleti.
Rad Dobrojem priporoča

Šarlota je kraljica hiše, zaradi telečjih jetrc se zavija z avtoceste, kisla želodčkova juha je najboljše zdravilo sinočnjega večera, pečen smuč je ribičeva sreča, račka je celo leto, polnjene telečje prsi pa so v oporoki Šikerjevih stalnih gostov.
Jedilni list
5 hodov
29 €
7 hodov
40 €
Prostor
Kar tri jedilnice, šank, posebna soba in še velik vrt.
Posebnosti
kmečki muzej, družinski hotel